Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kornuit introduceert krat van 100% plastic consumentenafval

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Kornuit introduceert krat van 100 plastic consumentenafval

Kornuit introduceert krat van 100% plastic consumentenafval

26 maart 2018 om 11:00

Bierbrouwer Grolsch introduceert een nieuw bierkrat voor haar pilsmerk Kornuit. Het krat lijkt op het eerste oog niet echt bijzonder, maar vanuit duurzaamheid is deze absoluut uniek. Het krat is namelijk volledig gemaakt van plastic consumentenafval. 

Kornuit nieuw krat design
Grolsch Logo
Kornuit van Grolsch

Van afval tot een nieuw duurzaam krat

Dagelijks gooit ieder van ons plastic consumentenafval weg. Het Kornuit krat is volledig van dít afval gemaakt. Het plastic consumentenafval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof. Het kunststof dat hieruit ontstaat, is ongekend sterk. En juist dit kunststof is gebruikt voor het Kornuit krat. Het krat voldoet aan alle benodigde specificaties en is door Grolsch gerealiseerd in samenwerking met DS Smith Plastics, de leverancier van het krat. Nieuw krat Grolsch Kornuit

Jaap Sühre, Marketing Manager Kornuit: "Op het gebied van duurzaamheid nemen we onze verantwoordelijkheid. We dagen onszelf daarbij uit en durven te experimenteren. Samen met DS Smith Plastics hebben we gekeken hoe we dit krat zo duurzaam mogelijk konden produceren. En het resultaat mag er zijn! Het Kornuit krat is genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018, in de categorie ‘Best Recycled Plastic Packaging Product’. Daar zijn we enorm trots op. Op 25 april worden de winnaars van deze awards bekendgemaakt. We zijn benieuwd!"

Een nieuw design voor Kornuit

Het nieuwe krat maakt - samen met de nieuwe Kornuit fles - onderdeel uit van een volledig nieuw design voor Kornuit. Het pilsmerk was tot nu toe sterk gelinkt aan Grolsch, maar kan inmiddels prima op eigen benen staan. Kornuit gaat daarom verder onder een nieuw logo, waarbij vooral ook het hop icoon uit het logo een belangrijke rol gaat spelen.

Dit hop icoon geeft op verpakkingen een doorkijk in de wereld van Kornuit. Zo zie je in het hop icoon onder meer mooie Kornuit festivalmomenten van het afgelopen jaar terug. Er komen vijf uitvoeringen van het hop icoon en daarmee ook vijf verschillende edities van de verpakkingen op de markt. Het geheel zorgt voor veel kleur en een nieuw, fris design.

De verkrijgbaarheid van Kornuit

Grolsch Kornuit nieuw designDe nieuwe Kornuit kratten stromen vanaf vandaag, 26 maart 2018, gefaseerd de markt in. Vanaf de eerste week van april worden ook de nieuwe blikken Kornuit gefaseerd uitgeleverd. De 6-packs met nieuwe flessen volgen vanaf 23 april aanstaande. Het pilsmerk Kornuit staat in de schappen bij verschillende supermarkten en slijterijen door het hele land en is verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden. Vanaf begin mei start de nieuwe Kornuit campagne. 

Bekijk alle Kornuit aanbiedingen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties