Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kwaremont krijgt alcoholarme variant | Kwaremont 0.3

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kwaremont krijgt alcoholarme variant

05 maart 2020 om 10:57

Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove pakt uit met een alcoholarme variant van haar bekende bier Kwaremont en zet Kwaremont 0.3 in de markt.

Kwaremont 0.3 drinken
Brouwerij de Brabandere
De Brabandere Kwaremont 0.3 alcoholarm speciaalbier flesjes

Alcoholvrije bieren in de lift

In de snel groeiende markt van alcoholvrije bieren kunnen we vanaf nu Kwaremont 0.3 vinden. Een mooie aanwinst aangezien dit segment vooral gedomineerd wordt door alcoholvrije varianten van pils en andere lichtere bieren. Brouwerij De Brabandere zorgt nu voor een extra duw en lanceert met Kwaremont 0.3 een alcoholarm speciaalbier.

“Er komt steeds meer vraag naar alcoholvrije dranken”, zegt Stijn Vermoere van Brouwerij De Brabandere. “Mensen zijn er zich bijvoorbeeld beter van bewust dat drinken en rijden niet samengaan. Wanneer iemand nog naar huis moet met de wagen wordt vaker iets alcoholvrij besteld.”

Kwaremont 0.3 is bidon proof

Brabandere Kwaremont 0.3 flesje en glas De brouwerij ziet Kwaremont 0.3 trouwens niet alleen als de ideale keuze voor een consument die liever een alcoholvrij bier wil drinken, maar ook als ultieme dorstlesser na een sportieve inspanning.

Zeger Van Noten, bekend van Kamp Waes, heeft het bier reeds getest en goedgekeurd: “Als sporter vind ik het belangrijk om verantwoord om te gaan met drank. Kwaremont 0.3 is bovendien erg dorstlessend.” Ook Cameron Vandenbroucke is enthousiast over het product. Marketing manager Stijn Vermoere is blij dat deze enthousiastelingen zich achter Kwaremont 0.3 scharen: “Beiden behoren tot een belangrijke doelgroep die we met ons nieuw bier willen aanspreken: actieve en sportieve jonge twintigers met een groot doorzettingsvermogen en een goeie portie humor.”

Lees ook

Smaaktests

De brouwmeesters van Brouwerij De Brabandere hebben hard gewerkt om de smaak van Kwaremont 0.3 goed te krijgen. Ze opteerden om dit alcoholvrij bier te brouwen op basis van een speciale gist die ervoor zorgt dat er tijdens de vergisting minder alcohol aangemaakt wordt. “Het resultaat is erg lekker”, verzekert Vermoere, “al mag je geen kopie van onze Kwaremont verwachten.

De brouwerij heeft bovendien heel wat smaaktests gedaan alvorens het bier echt in de markt te zetten. “We hadden ons voorgehouden om het bier niet te lanceren, als de smaak niet 100% naar onze zin zou zijn. Maar dat is het dus wel, het is een ‘fitte blonde’ geworden.”

Kwaremont 0.3 is vanaf volgende week verkrijgbaar bij alle Plus Supermarkten en Sligro zal snel volgen. Het alcoholarme speciaalbier zal rond week 25 bij meer retailers verkrijgbaar zijn. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij de Kwaremont Koerse Kaffees in Nederland.

Kwaremont 0.3 bier

Brouwerij De Brabandere

Brouwerij De Brabandere, opgericht in 1894, kan terugblikken op een rijke geschiedenis maar kijkt met evenveel vertrouwen naar de toekomst. Brouwen was, is en blijft een kunst bij de brouwerij. Hun rijk assortiment bieren bestaat onder andere uit Bavik Super Pils, Kwaremont, Wieze, Wittekerke en RED by Petrus. Beschouw deze karaktervolle bieren gerust als erfgoed: gemaakt met traditioneel vakmanschap, authentieke ingrediënten en… veel liefde.