Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lamoraal van Egmont wordt herdacht met speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lamoraal van Egmont wordt herdacht met speciaalbier

31 mei 2018 om 09:48

Brouwerij Egmond eert het verleden met een speciaal bier. Op 5 juni is het precies 450 jaar geleden dat Lamoraal van Egmont werd onthoofd in Brussel. 

Lamoraal van Egmont bier
Sancti Adalberti Miraculum Novum logo
Brouwerij Egmond

Graaf zonder Hoofd

Graaf zonder Hoofd wordt een Irish Red Ale met een alcoholpercentage van 4,7%. Het zal een bloedrode kleur krijgen met een bittere nasmaak. Op de dop staat het gezicht van Lamoraal van Egmont, een belangrijk edelman die op de dag dat het bier uitkomt, 5 juni, precies 450 jaar geleden is onthoofd. Daar komt ook de naam van het bier, Graaf zonder Hoofd, vandaan.

Lees ook

De dood van Van Egmont was een indirecte reden voor de Tachtigjarige Oorlog tegen de Spanjaarden die duurde van 1568 tot 1684.

Brouwerij Egmond

Brouwerij Egmond Brouwerij Egmond is een brouwerij uit Egmond aan den Hoef.  De brouwerij heeft een rijk verleden. Het bier van de brouwerij, Sancti Adalberti, werd eerst gebrouwen in België, maar sinds 2017 wordt het in de eigen brouwerij gebrouwen.

De brouwerij bestaat uit een brouwhuis met twee ketels. Een kookketel en een klaringskuip met een geïntegreerde whirlpool om de hop uit de wort te filteren. Het geheel wordt verwarmd d.m.v. stoom uit een stoomgenerator.

Cookie instellingen