Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lancering Château Akkerman | Oedipus bockbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lancering Château Akkerman

05 september 2017 om 15:38

Château Akkerman is het nieuwe bockbier van Oedipus Brewing. In een samenwerking met de Amsterdamse kunstgalerie Torch, inspireerde kunstenaar Philip Akkerman Oedipus tot het maken van een nieuw bockbier.

Oedipus Chateau Akkerman
Oedipus header image
Oedipus logo

Château Akkerman bockbier

Akkerman ontwierp drie verschillende bierlabels voor Oedipus. Deze etiketten doen denken aan het label van een verfijnde Bordeaux wijn. De labels verbeelden het landelijke leven, met zijn eigen portret als boer in de hoofdrol. Net als zijn kunst is het Oedipus bockbier een moderne variatie op een klassiek thema geworden: Château Akkerman bockbier.

Etiket Chateau Akkerman van Oedipus

Bier is een landbouwproduct

Bier is een landbouwproduct en Akkerman was gecharmeerd door het simpele boerenleven dat daar aan ten grondslag ligt. In onze samenwerking wilden we dit ‘nuchtere’ Hollandse gevoel met een klassieke look verbinden. Het werd dus een bock, wat wordt gezien als een ‘oer’ Nederlandse bierstijl.

Oedipus heeft zich eerder gewaagd aan varianten van een bockbier. "Dit keer wilden we een solide versie maken binnen de stijl. We hebben een aantal gekleurde mouten toegevoegd om een rijke, toasty smaak te creëren, met lichte karamel en chocolade tonen. Met subtiele late en drooghop toevoegingen hebben we het bier nog een extra bloemige en kruidige kick meegegeven".

Lees ook

Lancering bij Oedipus

Tijdens de lancering op vrijdag 8 September zal de brouwerij in het teken staan van de samenwerking en de kunst van Akkerman. Er is een bescheiden kunstpresentatie, Oedipus' Rick Nelson zal de avond openen en het bier introduceren.

Oedipus Taproom, Amsterdam-Noord
17:00 - Taproom open
18:30 - Opening en presentatie
19:30 - Patty Morgan in gesprek met Philip Akkerman
20:00 - 22:00 - DJ Akkerman ft DJ Château

Chateau Akkerman de drie etiketten