Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lancering Winnetou bij Oedipus Brewing

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lancering Winnetou bij Oedipus Brewing

19 april 2016 om 09:21

Het experimentele speciaalbier Winnetou is dit weekend gelanceerd door Oedipus Brewing.

Dit bier met Ierse invloeden is ontstaan uit een samenwerking met Jameson Whiskey.

Blad met Winnetou bier
Oedipus header image
Oedipus logo

Whiskeyvaten van Jameson waarin Winnetou is gerijpt Na anderhalve maand op houten vaten te hebben gerijpt, presenteren de Amsterdamse craft beer brouwerij Oedipus en het wereldberoemde Jameson Irish Whiskey ‘Winnetou’, een hoppige, lichtzure Saison.

Het nieuwe bier is vergist en gelagerd op houten vaten van Jameson en sinds dit weekend exclusief verkrijgbaar in de Taproom van Oedipus. Naast Winnetou is ook Jameson Caskmates nu verkrijgbaar. Deze whiskey is gerijpt op vaten waarin naast Jameson ook Iers bier is gebrouwen.

Winnetou

‘‘De vriendschap tussen Oedipus en Jameson heeft geleid tot een fantastisch resultaat. Het onderstreept op een mooie manier onze filosofie om open te staan voor nieuwe ervaringen. In dit geval heeft een onverwachtse vriendschap tussen twee ogenschijnlijk verschillende werelden tot een fantastisch bier geleid.

Rick en Sam van Oedipus en Jameson We zijn nu echte ‘bloedbroeders’, zoals Winnetou en The Old Shatterhand uit de gelijknamige films. Dat verklaart ook gelijk de naam,’’ aldus Sam O’leary, Brand Ambassador Jameson in Nederland.

Rick Nelson van Oedipus, over Winnetou: ’’We hadden het idee om een frisse Saison met een tropische smaak te maken, versterkt met de vanille en honing uit de Jameson vaten.

Ik kan wel zeggen dat dit echt heel goed gelukt is. De receptuur, maar ook het vergisten en lageren op de houten vaten is uniek en, voor zover wij weten, nog niet eerder gedaan in Nederland. Daar zijn we ontzettend trots op.’’

Cheers to Winnetou

Jameson Caskmates

Jameson Caskmates en Winnetou Het idee achter het project is in Ierland geboren, toen de Master Distiller van Jameson en de Master Brewer van the Fransiscan Well Brewery elkaar tegen kwamen in een kroeg. Na een gezellige, lange avond besloten ze hun krachten te bundelen.

Lees ook

Deze onverwachte ontmoeting leidde tot de nieuwe vriendschap tussen whiskey en bier. De samenwerking tussen Fransiscan Well Brewery en Jameson in Ierland bleef niet bij enkel een verrassend bier. De vaten die gebruikt werden voor het bier zijn geretourneerd aan de distilleerderij.

Vervolgens heeft Jameson hier een batch Jameson Irish Whiskey op gerijpt met Jameson Caskmates als resultaat. Een typische Irish Whiskey met subtiele tonen van butterscotch, melkchocolade en koffie. Jameson Caskmates is in Nederland vanaf heden exclusief en in beperkte oplage beschikbaar bij Gall & Gall.

Jameson en Oedipus

Bekijk deze film over de samenwerking tussen Oedipus en Jameson en hoe men uiteindelijk tot Winnetou bier is gekomen.