Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lastig halfjaar voor Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lastig halfjaar voor Heineken

29 augustus 2008 om 13:32

Bierbrouwer Heineken kampt niet alleen met hogere grondstofprijzen, ook de bierconsumptie in de Westerse markten loopt terug. Toch steeg de omzet in 2008.

Lastig halfjaar voor Heineken

Bierbrouwer Heineken verwacht meer voordeel uit de overname van Scottish & Newcastle (S&N) te halen dan eerder voorspeld. Heineken denkt in de komende vier jaar 184 miljoen euro aan synergievoordelen te boeken op jaarbasis, in plaats van 142 miljoen euro. Heineken uitte wel twijfel of de overname zal bijdragen aan de winst per aandeel in 2009. De bierbrouwer wijst daarbij op het lage consumentenvertrouwen en de hoge rentetarieven.

Het brouwvolume steeg 4,1% naar 76 mln hectoliter, de omzet 6,7% naar €6,4 mrd en de operationele winst 5,3% naar €925 mln. De cijfers zijn beter dan de verwachtingen die analisten vooraf hadden. Die waren ronduit somber, tegen de achtergrond van een vertragende economie in de meest winstgevende markten. Moeilijker economische omstandigheden nopen consumenten op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven. Maar ook de verschillende rookverboden in Europese landen nekken de bierbrouwer. Analisten houden er rekening mee dat de biermarkt in landen als Nederland, Groot-Brittannië en Frankrijk met 3 procent is gedaald. Sterke groei wordt wel verwacht in opkomende markten zoals Rusland.

Cookie instellingen