Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Leuven of Brussel grootste biercafé ter wereld?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Leuven of Brussel grootste biercafé ter wereld?

16 december 2013 om 15:15

Begin september 2013 werd er in Leuven biercafé The Capital geopend, ook wel bekend als het grootste biercafé ter wereld. Biercafé Delirium uit Brussel is het daar niet mee eens.

 

leuven of brussel grootste biercafé ter wereld?

Biercafé The Capital werd in september geopend en wilde met haar grote assortiment aan bieren aanspraak maken op de titel van grootste biercafé ter wereld. Het Brusselse biercafé Delirium is het daar niet mee eens. 

3.162 verschillende bieren

Delirium kreeg in 2004 de titel van grootste biercafé ter wereld. Dit werd ook opgenomen in het Guinnes Book of Records. Omdat het café binnenkort tien jaar bestaat en de biervoorraad van Delirium de afgelopen jaren gestaag is uitgebreid, nodigden de eigenaars een deurwaarder uit om de voorraad te tellen.

Lees ook

Hieruit bleek dat Delirium op dit moment 3.162 verschillende bieren in het assortiment heeft uit ongeveer zestig landen. Dit is meer dan het aanbod van The Capital, dat zo'n 3.000 bieren heeft.

Beide cafés laten het er niet bij zitten

Zowel de eigenaars van Delirium als de eigenaars van The Capital laten het hier niet zo maar bij zitten. "We zullen die van Brussel wel een toontje lager doen zingen", aldus de eigenaars van The Capital. "In onze kelder liggen namelijk tientallen soorten die nog niet op onze kaart staan. Als ze in Brussel zeggen dat ze 3.162 bieren in de aanbieding hebben, zullen wij binnenkort naar 3.500 streven."

De eigenaars van Delirium: "Gaat Leuven binnenkort naar 3.500 bieren? Dan zullen wij daar wel opnieuw overheen gaan.

Het cijfer van het totaal aantal biersoorten van Delirium is inmiddels doorgestuurd naar het Guiness Book of Records. 

Cookie instellingen