Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lindeboom brouwt alcoholvrij bier met membraanfiltratie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lindeboom brouwt als eerste in Nederland op unieke wijze alcoholvrije bieren

17 mei 2022 om 12:59

De Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij is de eerste brouwerij in Nederland die met behulp van AromaPlus membraamfiltratie bieren dealcoholiseert.

Twee alcoholvrije lindeboom bieren
Lindeboom logo
Lindeboom pilsener 0.0% banner

Twee nieuwe alcoholvrije bieren

Twee nieuwe alcoholvrije bieren zijn gebrouwen met deze installatie: Lindeboom Pilsener 0.0 en Venloosch Wit 0.0. Lindeboom sluit met het brouwen van smaakvolle alcoholvrije bieren aan op de groeiende behoefte en lifestyle van bierdrinkers om bewuste keuzes te maken. Lindeboom 0.0 is de opvolger van Lindeboom 0.5, dat laatste bier zal uit het assortiment verdwijnen. 

0.0 verschil

'Smaakvol, goed bier brouwen staat voorop. Met aandacht en tijd bieren brouwen. Dat geldt ook voor onze nieuwe alcoholvrije bieren’, zegt brouwmeester Marko Versteeg. 'De Lindeboom brouwers brouwen dus ook de nieuwe 0.0 bieren op authentieke wijze. Deze bieren worden eerst gebrouwen mét alcohol, waarna de alcohol eruit wordt gefiltreerd. Wat overblijft zijn 0.0 bieren, waarin alle geur- en smaakstoffen behouden blijven. Zo blijven zowel de kenmerkende ronde smaak van Lindeboom Pilsener en het frisse bierkarakter van Venloosch Wit overeind.' Venloosch Wit 0.0%

Lees ook

- Meer over de manieren om alcoholvrij bier te brouwen -

Beste Pils van Nederland in een 0.0 variant

Onlangs is Lindeboom Pilsener door de Dutch Beer Challenge uitgeroepen tot Beste Pils van Nederland. 'Hoe bijzonder is het dat bierdrinkers uitgerekend nu, ook kunnen kiezen voor de Lindeboom 0.0 variant', zegt algemeen directeur Paul Joosten. 'En nadat we begin dit jaar als eerste bierbrouwerij van Nederland het keurmerk Slow Brewer ontvingen, heeft Lindeboom nu alweer een Nederlandse primeur: nieuwe Lindeboom 0.0 en Venloosch Wit 0.0 brouwen met de dealcoholisatie-installatie AromaPlus. Continue innovatie!'

Lindeboom Pilsener 0.0% banner

Lindeboom Bierbrouwerij

Lindeboom Bierbrouwerij is een onafhankelijke familiebrouwerij. Anno 1870 gestart in Neer. Deze koninklijke hofleverancier brouwt al vijf generaties bieren onder de merken Lindeboom, Gouverneur en Venloosch. Van oudsher is Lindeboom sterk vertegenwoordigd in de horeca. Lindeboom bieren zijn ook verkrijgbaar door heel Nederland in supermarkten en slijterijen.

Cookie instellingen