Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lindeboom medeaandeelhouder brouwerij De Prael

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Lindeboom medeaandeelhouder brouwerij de prael

Lindeboom medeaandeelhouder brouwerij De Prael

28 september 2017 om 10:30

Lindeboom Bierbrouwerij, al langer vaste partner van de Amsterdamse brouwerij De Prael, bekrachtigt de bestaande relatie. De bierbrouwerijen gaan beiden voor een duurzame samenwerking. 

Lindeboom en De Prael bekrachtigen samenwerking
Brouwerij De Prael
De Prael Houthavens

Lindeboom en De Prael

Lindeboom Bierbrouwerij, gevestigd in het Limburgse Neer, is een zelfstandige familiebrouwerij sinds 1870 en is een van de kleine van de grote bierbrouwerijen van Nederland.

Brouwerij De Prael is een van de grote van de kleine brouwerijen en sinds 2001 brouwer van speciaalbieren. Brouwerij de Prael is nadrukkelijk een sociale onderneming. In de brouwerij van Prael zijn mensen werkzaam met een beperking tot de arbeidsmarkt. Bij De Prael, die twee brouwerijen met proeflokaal telt, een op de Oudezijds en een in de Houthavens, werken in totaal 135 mensen.

Lindeboom Gouverneur bieren

Duurzame samenwerking

De brouwers van De Prael en Lindeboom brouwen reeds Prael bier bij Lindeboom. De eerste samenwerking startte op het moment dat de brouwcapaciteit van De Prael niet toereikend bleek voor de vraag. Nu is naast een langjarige samenwerkingsovereenkomst gekozen voor een participatie van Lindeboom in De Prael.

De Prael bierDit maakt De Prael als sociale onderneming robuuster en steviger en er kan verder gekeken worden naar nieuwe vestigingen van De Prael, ook buiten Amsterdam. Lindeboom verbindt ook mensen met een beperking tot de arbeidsmarkt aan de eigen brouwerij en sluit daarmee aan bij de missie van Prael.

De Prael brouwerij is een BV met verschillende aandeelhouders, bestaande uit de oprichters, stichting DOEN, stichting De Prael en private investeerders, waaronder vanaf nu Lindeboom Bierbrouwerij. Stichting de Prael ziet toe op de sociale doelstelling van De Prael en streeft naar een gezonde, duurzame groei. Toekomstige middelen worden gebruikt om De Prael verder te ontwikkelen. Alle aandeelhouders onderschrijven en delen de ambitie en de sociale doelstelling van De Prael.

Bier en mens

Brouwerij de Prael logoArno Kooij, mede-oprichter van De Prael, spreekt bij de verdergaande samenwerking heldere taal: 'Lindeboom Bierbrouwerij biedt ons de kans om onze marktpositie te verbeteren. Lindeboom brengt ons kwaliteit, traditie en de juiste product- en brouwbenadering. Voor ons is Lindeboom de ideale partner. Niet in de laatste plaats door de keuze voor een positieve benadering van onze sociale doelstelling. Ook zij betrekken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het proces van de brouwerij.'

Algemeen directeur Lindeboom Paul Joosten spreekt met eenzelfde enthousiasme: 'Dit initiatief past binnen het sociale karakter van Lindeboom waarbij mensen en bijzondere bieren bij elkaar komen. Deze samenwerking geeft Lindeboom de mogelijkheid om bierliefhebbers meer diversiteit te bieden. Een prima vooruitzicht.'

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties