Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lindemans Satellite Brewery officieel ingehuldigd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lindemans Satellite Brewery officieel ingehuldigd

07 september 2022 om 12:47

Lindemans Satellite Brewery is deze week officieel ingehuldigd. De familiebrouwerij viert haar 200-jarig bestaan met de investering van de eeuw.

Lindemans Satellite Brewery
Brouwzaal ontwerp tweede brouwerij Lindemans
Dirk en Geert Lindemans met Cuvee Francisca die werd gebrouwen ter ere van het 200-jarig jubileum

Tweede Lindemans brouwerij

Brouwerij Lindemans heeft haar tweede productiesite in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) officieel ingehuldigd. Met dit investeringsproject ter waarde van ruim 28 miljoen euro willen Geert en Dirk Lindemans de toekomstige groei ondersteunen en het familiebedrijf de derde eeuw inleiden.  Tijdens de viering van het 200-jarig bestaan van de brouwerij werd ook de zevende generatie Lindemansen voorgesteld. Dirks zonen Yens en Nils en Geerts zoon Matthieu studeren nog, maar hebben interesse om in de voetsporen te treden van hun vaders, grootvaders, overgrootvader en betovergrootvaders. 

v.l.n.r. Geert, Matthieu en Nils Lindemans, Jan Delcour (voorzitter van de Raad van Bestuur), Yens, René en Dirk Lindemans
v.l.n.r. Geert, Matthieu en Nils Lindemans, Jan Delcour (voorzitter van de Raad van Bestuur), Yens, René en Dirk Lindemans

Zes generaties

Al zes generaties brouwt de familie Lindemans lambiekbieren. Dat gebeurt nog steeds in Vlezenbeek, waar Joos Frans Lindemans in 1822 in het huwelijksbootje trad met brouwersdochter Francisca Josina Vandersmissen. Daarmee stapte de landbouwersfamilie Lindemans definitief in de bierwereld. 

De voorbije jaren is de export van Lindemans-bieren flink toegenomen. Door de groter geworden productie had het bedrijf ook nood aan bijkomende stockageplaats. Op de historische brouwerijsite in Vlezenbeek kon niet meer worden uitgebreid. Lindemans wil ook haar productportfolio diversifiëren en nieuwe blends maken op basis van lambiek.

Bijkomende werkgelegenheid

Door de ingebruikname van de nieuwe site in Ruisbroek en de daarbij gepaard gaande capaciteitstoename werden al zeven nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

Lees ook

200 jaar Brouwerij Lindemans Niet enkel in de nieuwe brouwzaal hebben we bijkomende competente medewerkers nodig, het hele bedrijf moet meegroeien. Zo ook in de administratie, marketing, logistiek, productie en onderhoud. In 2020 waren we met 50, nu zijn er al bijna 70 mensen op beide sites aan de slag. Het is mede dankzij hun toewijding, inzet en enthousiasme dat we zover geraakt zijn. Onze medewerkers hebben een stuk van de geschiedenis meegeschreven en maken daarom ook deel uit van de grote Lindemans-familie.”, verklaarde Dirk Lindemans.

Zijn neef Geert Lindemans voegde eraan toe: “Wij willen een toonaangevende werkgever zijn in het Pajottenland en de Zennevallei. Er staan nog een aantal vacatures open. Geïnteresseerden mogen zeker eens een kijkje nemen op onze website. Het zijn vooral technici, operatoren en logistieke en administratieve medewerkers waarnaar we nu nog op zoek zijn, zowel voor de site in Ruisbroek als die in Vlezenbeek. Op termijn willen we ook nog een aantal extra mensen aanwerven in ondersteunende diensten zoals de marketing en verkoop.”

Eerste nieuwe brouwsel

Op de site in Ruisbroek zal geen lambiek worden gemaakt. De eigenlijke lambiekproductie blijft in Vlezenbeek. Aan het Kanaal Brussel-Charleroi zullen uitsluitend bieren van hoge gisting worden gebrouwen. Lindemans wil nieuwe type bieren en producten op de markt brengen op basis van gemengde fermentatie, zijnde blends van lambiek en hoge-gistingsbieren.

In Ruisbroek gaan we enkel hoge-gistingsbieren brouwen, maar het eindproduct zal steeds lambiek bevatten. Dat zorgt voor een zekere complexiteit en een friszurig aspect in de nasmaak. We blijven met andere woorden creatief en innovatief omgaan met lambiek. Dat zit tenslotte in ons DNA”, vertelt Dirk Lindemans.

De werken aan de Lindemans Satellite Brewery in Ruisbroek gingen van start in december 2020. Over enkele weken zal het eerste brouwsel dat met de nieuwe brouwinstallatie geproduceerd en met lambiek gemengd werd, op de markt komen.

Lindemans Satellite Brewery ontwerp

Cookie instellingen