Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander start Crowdfunding voor kerstbomencampagne

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Lowlander start crowdfunding voor kerstbomencampagne

Lowlander start crowdfunding voor kerstbomencampagne

03 januari 2019 om 11:26

De oproep om je kerstboom te laten transformeren tot bier door Lowlander Beer uit Amsterdam werd een overdonderend succes. Er werden zo'n 1000 kerstbomen aangemeld na een enkele oproep.

Lowlander zoekt hulp
Lowlander Beer botanicals
Lowlander Winter IPA

Doneer je kerstboom

Het is bijna tien keer zoveel als Frederik Kampman, Chief Botanical Officer en oprichter van Lowlander Beer, begroot had toen hij besloot de gebruikelijke botanicals in zijn bier aan te vullen met gebruikte kerstbomen. 

Het is fantastisch dat de strijd tegen verspilling zo leeft. We staan niet alleen.’ Om de overdonderende hoeveelheid bomen daadwerkelijk te kunnen verwerken, starten de botanische brouwers van Lowlander vandaag de ‘Tree to Table’ crowdfundingcampagne. ‘Alleen zo kunnen we al deze bomen compleet recyclen. Van naald tot stam.’ Het tweede leven van de kerstboom is al vanaf €20,- te financieren via Crowdaboutnow.

Van boom tot bier

Hingen er net nog kaarsjes aan, volgend jaar vult de kerstboom de glazen. Lowlander Beer brouwt komend jaar boom tot bier. Kampman: ‘Na de feestdagen is een kerstboom plots vuilnis. Zonde. Wij vonden een alternatief. In bier.’

Dat bier is de tegendraadse Winter IPA, een verfrissend winterbier tussen de gebruikelijke zware en donkere najaarsbrouwsels. Dit jaar kocht Lowlander de daarvoor benodigde sparrennaalden nog in, maar in 2019 zijn het gebruikte kerstbomen die het bier zijn karakteristieke spararoma geven. En die waren er in overvloeden. Twee dagen na de launch moest er een wachtlijst geopend worden om te voorkomen dat gedoneerde bomen alsnog bij het vuil belanden.

Lowlander met kerstbomen

‘Tree to Table’ Crowdfundingcampagne

Om al die honderden kerstbomen tot bier te brouwen, lanceert Lowlander vandaag de ‘Tree to Table’ crowdfundingcampagne. En het moet niet alleen bij bierbrouwen blijven. ‘Voor het brouwen hebben we alleen naalden nodig, die de vrijwilligers van zorgboerderij de Wijkse Loods en De Bossewaard voor ons plukken. Maar wij willen de complete boom hergebruiken. Dat vraagt om expertise die wij niet hebben.’ 

Lowlander Botanical BrutMet de crowdfunding wil de brouwerij de hulp van verschillende experts inschakelen die de afgedankte kerstbomen tot onder anderen gift sets en kaas verwerken.

Lowlander bedankt elke funder van de campagne met een van deze exclusieve producten die van de kerstbomen gemaakt worden. Zo ontvangen donateurs bij €20 de nieuwe, limited edition Lowlander Botanical Brut met spar en champagnegist die naast de Winter IPA eind dit jaar van de kerstbomen wordt gebrouwen.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties