Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lowlander Treecycling op 6 en 7 januari | Winter IPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lowlander Treecycling op 6 en 7 januari

05 januari 2024 om 14:40

Lowlander Beers uit Amsterdam zamelt ook dit jaar weer kerstbomen in. De naalden van de bomen worden gebruikt om een speciaalbier te brouwen.

Lowlander zamelt kerstbomen in voor bier
Proosten met Lowlander Winter IPA
Lowlander Winter IPA flesje en glas

Lowander gebruikt kerstbomen voor bier

De feestdagen zijn voorbij en de kerstversiering wordt langzaam opgeborgen maar hoe zit het met de kerstbomen? Ieder jaar belanden er na de feestdagen miljoenen kerstbomen op de hoek van de straat. En dat is zonde. Niet alleen van die mooie boom, maar ook van zijn potentiële smaak. De sparrennaalden zitten namelijk vol citrustonen en een heerlijk warme, feestelijke geur. Lever je kerstboom in bij Lowlander, dan brouwen zij er volgend jaar weer lekker winterbier van. Treecycle je mee?

6 en 7 januari

Naalden van kerstboom gebruiken voor bier Lever je kerstboom in op 6 & 7 januari bij Lowlander Botanical Bar & Restaurant. Lowlander nodigt iedereen uit om kerstbomen te plukken tijdens dit Plukfeest. In ruil voor elk gevuld glas met naalden, staat er een een lekkere koude (alcoholvrije) Winter I.P.A. klaar, gebrouwen met de sparrennaalden van vorig jaar. 

Lees ook

Eisen kerstboom

Alleen kerstbomen van het type Spar, Den en Zilverspar zijn welkom. De boom dient daarnaast in een goede conditie te verkeren, een kluit hebben, biologisch zijn en daarnaast vrij zijn van pesticiden. Tot slot moet de kerstboom de afgelopen tijd in een rookvrije ruimte hebben gestaan.

Cookie instellingen