In Maine (VS) heeft de Oxbow Brewery een zeer luxueus bier gebrouwen.
Saison Dell'Aragosta heeft kreeft als belangrijk ingrediënt in het bier.
Het kreeftenbier wordt gebotteld onder de naam Saison Dell'Aragosta en is bedacht en geproduceerd door de Oxbow Brewery in het Amerikaanse Maine.
Waar Maine bekend is om zijn kreeften, hebben de brouwers bedacht om met het bekendste product van hun streek bier te brouwen. Dit bier is gebrouwen in samenwerking met Birrificio del Ducato di Parma (Italië)
Lees ook
Bereiding Kreeftenbier
Saison Dell’Aragosta heeft als interessant ingrediënt dus elementen van de kreeft en is gekruid met zeezout. Het brouwsel wordt gemaakt door levende kreeften te koken in de wort, de suikerige, waterige oplossing die een tussenproduct vormt in de bereiding van bier. Het resultaat is ‘een lichte, citrusachtige saison met 4,5% alcohol met een zoetige smaak die liefhebbers van kreeft meteen zullen herkennen.’
Saison Dell’Aragosta proeven?
Als je dit biertje wilt proeven, zul je toch een eind moeten reizen. Saison Dell’Aragosta wordt voorlopig alleen getapt bij de Oxbow Brewery zelf.