Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Man klaagt Brewdog succesvol aan om genderdiscriminatie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Man klaagt Brewdog succesvol aan om genderdiscriminatie

18 juni 2019 om 13:15

Een man uit Wales heeft de Schotse brouwerij Brewdog succesvol aangeklaagd om genderdiscriminatie. Een Brewdog bar weigerde hem een Pink IPA te serveren, want deze was speciaal voor vrouwen. 

Punk IPA van Brewdog
Brewdog Pink IPA
BrewDog Punk IPA

Pink IPA

Brewdog lanceerde Pink IPA in maart 2018. De brouwer deed dit destijds om aandacht te vragen het wereldwijde salarisgat dat nog altijd bestaat tussen mannen en vrouwen. Het bier in de fles was identiek aan het meest verkochte biertje van BrewDog: Punk IPA.

Lees ook

Pink IPA was echter goedkoper voor vrouwen - of voor mensen die zich voordoen als vrouw en dat deed Thomas Bower niet in 2018. De barman zei dat hij in plaats van een Pink IPA voor vier pond, wel een Punk IPA kon krijgen voor vijf pond. Na wat gesteggel hierover identificeerde Bower zich als vrouw en toen kreeg hij het bier wel voor het gereduceerde tarief van vier pond. 

Aanklacht tegen Brewdog

Bower nam het uiteindelijk op bij de rechter, nadat hij geen reactie van Brewdog had gekregen om het op een andere manier op te lossen. Hij verweet de Shotse brouwer ‘direct discrimination and breach of the Equality Act 2010’.

De rechter oordeelde dat de eiser inderdaad werd gediscrimineerd om zijn geslacht, ondanks dat hij het biertje uiteindelijk wel voor vier pond ontving. De rechter erkende dat de enige manier om het bier voor dat bedrag te krijgen was door je als vrouw voor te doen. Bower kreeg 1000 pond schadevergoeding en doneerde dit onder andere aan een organisatie die zich inzet om salarissen tussen man en vrouw gelijk te krijgen.

Cookie instellingen