Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Masterclass Bier en Spijs op de HORECAVA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Masterclass Bier en Spijs op de HORECAVA

09 januari 2013 om 18:49

Het Biergenootschap der Lage Landen hield op 9 januari 2013 op de HORECAVA een Masterclass Bier en Spijs.

Biergenootschap de lage landen

De Masterclass werd gehouden in samenwerking met Guido Vandenbussche van restaurant Den Dyver uit Brugge, tot tweemaal toe de winnaar van de Bier & Gastronomie Award in België. Tijdens de Masterclass gaven de wedstrijd deelnemers zelf een korte presentatie over bier en gastronomie in hun eigen bedrijf.

Lees ook

Bier en Gastronomie Award

Bij de Masterclass werden een aantal gerechten met bijbehorende bieren geserveerd en van uitgebreide toelichting voorzien. Ze zijn geselecteerd door de winnaar van vorig jaar, restaurant Dégust Hoogeveen. De Bier en Gastronomie Award is gericht op restaurants/eetcafés, waar bier en spijs combinaties hoog in het vaandel staan. Deze restaurants hebben een menukaart, waarbij naast de gerechten ook een suggestie gedaan wordt voor een bijpassend bier. De medewerkers zijn op de hoogte van de reden waarom de bieren er bij passen. Ook de keuze van het glaswerk en de inhoud daarvan speelt een rol. Er dient een breed assortiment aan bieren te zijn.

In de loop van maart en april brengt de jury een onaangekondigd bezoek aan een vijftal finalisten. De winnaar wordt bekend gemaakt door middel van een bijzondere Award uitreiking tijdens de Week van het Nederlandse Bier in mei 2013.

Guido Vandenbussche spreekt   Bier in wijnglazen, heerlijk

Gerecht bij bier: pasteitje   Bier bij het gerecht

Biergenootschap de Lage Landen

Het Biergenootschap der Lage Landen is een gezelschap met leden uit de Nederlandse en Belgische Bierwereld, dat zich inzet voor de promotie van bier. Daarbij combineert het de Nederlandse Bierbekendheid met de Belgische Biercultuur. Een van de exponenten daarvan is het promoten van bier als begeleidende drank bij de maaltijd. Er bestaat een grote variëteit aan bieren, waardoor bijzondere smaakcombinaties mogelijk zijn. Die smaakrijkdom, gecombineerd met het relatief lage alcoholpercentage maakt dat bier een verrassende rol kan spelen bij de maaltijd.

Cookie instellingen