Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus Brouwerij brengt nieuwe Fat Cherry 'Barrel Aged' uit

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus Brouwerij brengt nieuwe Fat Cherry 'Barrel Aged' uit

30 januari 2020 om 10:27

Maximus Brouwerij uit Utrecht brengt deze week voor de tweede keer de Fat Cherry Barrel Aged uit in een gelimiteerde oplage. Het is een speciaal kriekbier met een dubbele vergisting dat een hele tijd heeft gerijpt op houten vaten.

Maximus Fat Cherry Kriek op een houten vat
Maximus Fat Cherry Kriek fles
Maximus Brouwerij logo

Lees ook

Fat Cherry Barrel Aged

Fat Cherry Barrel Aged is een speciaal kriekbier van hoge en wilde gisting (6%), gebrouwen in 2016 en 24 maanden gelagerd op whiskyvaten. Het bier is na een korte navergisting op vers fruit op 13 november 2019 gebotteld en verkrijgbaar in flessen van 75 cl.

Doordrinkbaarheid en complexiteit

Fat Cherry logo Brouwer Demian Snel van Maximus: “Met deze Barrel Aged Fat Cherry Kriek willen we een mooie balans tussen doordrinkbaarheid en complexiteit creëren. Door de dubbele vergisting op morellen heeft het bier een gelaagde fruitigheid in combinatie met een uitdagend gistprofiel en barrel-karakter. Qua smaak ligt het ergens tussen bier en rode wijn in. Onze Fat Cherry begon z’n leven in de zomer van 2016, waarbij het na het vergisten eerst op sappige en rijpe Zeeuws-Vlaamse morellen is gelegd (250 gram per liter!). Vervolgens is het bier 24 maanden gelagerd op whiskyvaten om zijn complexe en zurige karakter te ontwikkelen. Uiteindelijk volgde nog een korte navergisting op vers fruit om het bier met een frisse energie in de fles te brengen. Een lange weg voor een bijzonder bier dat we nu eindelijk met iedereen mogen delen!”

Cookie instellingen