Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Maximus Brouwerij lanceert twee nieuwe zomers bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Maximus Brouwerij lanceert twee nieuwe bieren voor de zomer

05 juli 2021 om 17:17

Maximus introduceert zomers Witlove witbier met kruiden uit Voedselbos Haarzuilens en de Psycho Cyclops New England I.P.A. Twee bieren om in de zomer van te gaan genieten.

Witlove blikje in een struik
Maximus Witlove bier
Psycho Cyclops NEIPA blikjes

Nieuwe bieren

Maximus Brouwerij uit Utrecht start het zomerseizoen met twee nieuwe bieren op blik: het zomerse witbier ‘Witlove’ (5,2%) met de kruiden duizendblad en citroenmelisse uit het Voedselbos Haarzuilens bij Utrecht en de Psycho Cyclops New England I.P.A. (7%) in de speciale Circus Maximus reeks.

Lees ook

Witlove witbier

Witlove (5,2%) witbier is een nieuw, vast zomerbier dat met wisselende kruiden elk jaar zal terugkeren. Het licht kruidige witbier is dit jaar voor het eerst gebrouwen met duizendblad en citroenmelisse uit het Voedselbos Haarzuilens bij Utrecht. Dit Voedselbos van de Stichting Lekkerlandgoed en Natuurmonumenten kent een prachtig ecosysteem met een hoge biodiversiteit. In het gebied groeien 200 soorten inheemse en exotische eetbare planten, kruiden, specerijen, bessen en andere fruitsoorten. Het witbier van hoge gisting op basis van gerst, tarwe en haver is een heerlijke dorstlesser voor de zomer op blik en fust.

Psycho Cyclops - New England I.P.A.

Psycho Cyclops NEIPA blikken Na het succes van de eerste Psycho Cyclops vorig jaar brengt Maximus met de Psycho Cyclops - New England I.P.A. (7%) een tweede versie in haar Circus Maximus reeks uit. Met daarop de dorstige eenoog met een gekmakende dorst die vooral van hazy bieren in de New England stijl houdt. Het bier heeft veel krachtige ‘fruitmand’ hoppen zoals Mosaic, Citra en Columbus.

Maximus’ meest hoppige bier tot nu toe - sappig en vol maar met genoeg bitterheid om het spannend te houden. In de Circus Maximus lijn op blik krijgen bestaande bierstijlen extra magie in smaak, uitstraling en artwork mee. Na de Stone Cold Crazy, een West-Coast ‘cold’ IPA uit juni nu een East-Coast I.P.A. afgevuld op 44CL om het 10-jarig jubileum van Maximus te vieren.

Cookie instellingen