Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Medailles voor brouwer Oproer| Dutch Beer Challenge 2020

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Medailleregen voor brouwer Oproer bij de Dutch Beer Challenge 2020

03 april 2020 om 13:23

Brouwerij Oproer heeft op de Dutch Beer Challenge 2020 maar liefst twee gouden medailles voor hun bieren gewonnen! De brouwerij is superblij en trots.

Dutch beer challenge
Ruig Kriek bier
Selectie van flesjes bier van de Oproer Brouwerij

Brouwerij Oproer

Oproer heeft aandacht voor mens, milieu, dier en bier. In de eigen brouwerij maken zij gebalanceerde en smaakvolle bieren. In het biologische, plantaardige restaurant en biercafé wil de brouwerij mensen inspireren en laten genieten van bijzondere smaken.

Goud voor de 24/7!

Pale & amber ale, session IPA, oproer 24/7Na al een bronzen medaille op de Brussels Beer Challenge 2019, heeft de 24/7 India Session Ale een gouden medaille gekregen op de Dutch Beer Challenge 2020. De 24/7 was het eerste bier dat Oproer op de markt bracht en is al jaren het best verkopende bier.

Dat deze session-IPA van 3,9% nu voor de 2e keer in de prijzen valt zien ze bij Oproer als een kroon op hun werk en een bevestiging van de kwaliteit van de hoppige bieren.

Lees ook

Goud voor de Kriek 2019! 

Mogelijk nog trotser is de brouwerij op de gouden medaille voor de Kriek 2019 uit de RUIG serie. Sinds de start van Oproer is de brouwerij al bezig met experimenten met wilde gisten en bacteriën, geïnspireerd door de klassieke Belgische methoden, maar ook de meer moderne Amerikaanse methoden van gemengde fermentatie. Vaak met toevoeging van fruit, altijd vergist en/of gerijpt op houten vaten. Sinds eind 2019 vindt Oproer de bieren goed genoeg om op fles uit te brengen. innovatie/speciaal, sour brett, oproer ruig kriek 2019

De batches van de RUIG-lijn zijn, in tegenstelling tot de andere bieren, gelimiteerd. Vaak tussen de 400 en 1000 liter. Hierdoor kan Oproer ongeveer 10 keer per jaar een nieuw RUIG bier op de markt zetten. Deze gouden medaille voor de Kriek 2019 ziet de brouwerij als een prijs voor de gehele RUIG-lijn en een aanmoediging voor de brouwers om de experimenten met wilde gisten, bacteriën en houten vaten door te zetten en uit te breiden.