Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Meer dan 1300 tankstations gaan illegaal bier verkopen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Nieuws
  • Meer dan 1300 tankstations gaan illegaal bier verkopen

Meer dan 1300 tankstations gaan illegaal bier verkopen

28 oktober 2011 om 10:00

Een groep tankstationhouders wil vanaf november weer bier gaan verkopen, terwijl dit eigenlijk niet mag want het is verboden.

verbod drank

Pomphouders staan massaal  te trappelen om bier en andere drank te gaan verkopen. BETA, de branchevereniging van pomphouders, is overspoeld met aanmeldingen. De tankstationhouders willen hiermee een proefproces uitlokken, omdat Nederland één van de weinige Europese landen is waar men bij pompstations geen alcohol kan kopen. En volgens de pomhouders is dat in strijd met Europees Recht. 

Geen 5 maar 1300

In eerste instantie was het de bedoeling dat vijf tankstations weer drank zouden gaan verkopen. Echter waren zoveel pomhouders positief over dit plan dat er volgende maand in 1300 tankstations weer bier verkocht zal gaan worden. Let wel op dat dit duur bier is, want al het eten en drinken in een shop van een tankstation is niet goedkoop ;) Maar soms kan je het een extra ritje langs de supermarkt besparen, dat is toch weer handig.

Afkeurende reacties van politieke partijen

Ondertussen roepen diverse politieke partijen moord en brand over de actie van de pomphouders: VVD, PvdA, CDA en ChristenUnie vinden het geen goed idee.  VVD-er Karin Straus: ,,Dit is de kat op het spek binden. Het is een slecht plan." Sander de Rouwe (CDA) wil het alcoholaanbod langs de weg niet uitbreiden. ,,Alcohol en verkeer gaan gewoon niet samen." Joel Voordewind (ChristenUnie) vindt dat ook en hij meent dat minister Ivo Opstelten (Justitie) de eerste keer dat er alcohol wordt verkocht bij de pomp meteen moet ingrijpen.

Waarom wel bier bij een wegrestaurant

Maar waarom mag je wel bier kopen (en direct opdrinken) bij een wegrestaurant langs de snelweg. Zou, gezien de huidige regels voor tankstations, daar ook niet de drank verkoop verboden moeten worden? Een blikje bier gekocht bij een tankstation kan je meenemen en thuis opdrinken. Getapte biertjes in een restaurant drink je wel meteen op en dus stap je niet meer nuchter in de auto om verder te rijden.

Wij zijn totaal tegen automobilisten die rijden met drank op, maar de verkoop van drank bij tankstation is heel wat anders dan met drank op rijden. Wat ons betreft, gewoon weer bier aan de pomp dus (maar niet direct opdrinken ;) ).

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties