Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Minister wil gelukkig geen wetgeving voor kortingsacties bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Minister wil gelukkig geen wetgeving voor korting bier

21 juni 2012 om 11:49

Minister Edith Schippers vindt dat het niet haar taak is om de kortingsacties rond de verkoop van bier voortaan via landelijke wetgeving te voorkomen.

Kortingsacties

Naar aanleiding van de actie van de C1000 (alle kratten bier: 3 halen, 2 betalen) en het commentaar hierop van de GGD, wil minister Edith Schippers van Volksgezondheid bier aanbiedingen niet via de wet bestrijden. Dit schreef de minister begin deze week aan de Tweede Kamer, als reactie op kamervragen van de SGP.

Lees ook

De C1000 aanbieding van drie kratten halen, twee betalen, viel volgens Schippers binnen de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken die de alcoholbranche heeft opgesteld. In de reclamecode zijn beperkingen gesteld aan het gratis verstrekken van drank en de toelaatbaarheid van kortingsacties. Een korting mag maximaal 50% van de normale verkoopprijs bedragen. De onlangs gehouden actie van C1000 valt binnen die maximaal toegestane kortingspercentages.

Het treffen van maatregelen ziet Schippers verder als de verantwoordelijkheid van burgemeesters. Volgens Schippers hebben zij voldoende instrumenten om ongewenste prijsacties met alcohol, zoals stuntprijzen en happy hours, "in het belang van de volksgezondheid of de openbare orde” op lokaal niveau tegen te gaan.

We kunnen dus gewoon nog genieten van een biertje dat in de aanbieding is!

Cookie instellingen