Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra bier van de maand: Pohjala Must Kuld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra bier van de maand: Pohjala Must Kuld

19 februari 2021 om 13:50

Pohjala Must Kuld is in februari 2021 het Mitra Bier van de maand. Elke maand selecteert Mitra een speciaalbier dat kans maakt om het bier van het jaar te worden.

Pohjala Must Kuld bier van de maand
Pohjala Must Kuld Porter flesje en glas
Pohjala Must Kuld logo

Mitra bier van het jaar 

Ook in 2021 gaat Mitra op zoek naar het bier van het jaar. Dit doen ze door elke maand een speciaalbier te benoemen tot bier van de maand. Consumenten kunnen hun stem uitbrengen of het bier hen kan bekoren of niet. Op deze manier wordt is aan het einde van het jaar een bier met het hoogste percentage positieve stemmen en dat krijgt de titel 'Mitra bier van het jaar'. Mitra Drankenspeciaalzaken houdt deze competitie in samenwerking met Biermagazine. 

Põhjala Must Kuld

Pohjala Must Kuld logo Põhjala is een brouwerij uit Estland die in 2011 is opgericht door 4 fanatieke thuisbrouwers. Kort daarna sloot ook de voormalig hoofdbrouwer van BrewDog zich aan bij de vier. Põhjala is een brouwerij die hooggewaardeerde speciaalbieren brouwt waar over de hele wereld van wordt genoten. Sinds 2014 heeft Põhjala een eigen brouwerij in Tallinn, waar vooral porters, stouts, barrel aged bieren en IPA’s worden gebrouwen.

Must Kuld is een stevige porter van 7,8% die zich kenmerkt door aroma's van koffie en chocolade. Ook in de smaak vind je daar tonen van, de afdronk is extra zacht door de toevoeging van lactose aan het bier. 

Vorige winnaars

Dit is het vierde jaar op rij dat Mitra samen met Biermagazine deze competitie houdt. De vorige winnaars van dit initiatief zijn: 

Lees ook

- Mitra Bier van het jaar 2018: Elixer van Grutte Pier
Mitra Bier van het jaar 2019: Joey Greenhorn van Kompaan
- Mitra Bier van het jaar 2020: Rodulf de Viking van Grutte Pier 

In 2021 maken Frontaal Rhodesian en Pohjala Must Kuld kans op de titel. In maart zal een volgende uitdager zich aandienen. Bekijk de huidige stand voor de verkiezing op de website van Mitra Drankenspeciaalzaken