Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Mitra Bier van het Jaar 2020 bekendgemaakt | Grutte Pier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Mitra Bier van het Jaar 2020 bekendgemaakt

06 januari 2021 om 12:51

Het Mitra Bier van het Jaar 2020 is bekendgemaakt! Ook afgelopen jaar kon er maandelijks gestemd worden op het 'Bier van de maand'. Het bier dat de meeste 'ja-stemmen' kreeg is verkozen tot het bier van het jaar. 

Mitra Bier van het Jaar 2020
Rodulf de Viking Honingtripel logo
Rodulf de Viking Honingtripel flesje

96% zegt 'JA' tegen Rodulf

In de maand februari was Rodulf de Viking van Grutte Pier uitgeroepen tot 'Bier van de maand' het bier kon maar liefst 96% van de stemmers bekoren. In december wist 150 Watt van Stadsbrouwerij Eindhoven het nog even spannend te maken, maar deze Quadrupel eindigde op de derde plek. Noordtsingle van Brouwerij Noordt is op de tweede plek geëindigd. 

Rodulf de Viking

Rodulf de Viking winnaar Mitra 2020 Ter ere van de tentoonstelling 'Wij Vikingen' werd de honingtripel Rodulf de Viking gebrouwen. De Tripel heeft een fruitige en opwekkende smaak van citrus en koriander waardoor het bier een kruidige afdronk heeeft. Deze Tripel is erg lekker bij Aziatische gerechten. 

Ruim 96% van de stemmers heeft 'JA' gestemd op Rodulf de Viking. Hierdoor heeft deze Tripel de titel 'Bier van het jaar 2020' mogen ontvangen. In 2018 mocht Grutte Pier ook al deze titel in ontvangst nemen, toen met het bier Elixer.

Bier van het jaar verkiezing

Mitra bier van het jaar Maandelijks laten Mitra en Bier! Magazine bierliefhebbers stemmen op hun favoriete bier. De winnaar van de maand ontvangt de titel 'Bier van de maand' en kwalificeert zich voor de 'Bier van het jaar' verkiezing. Hoe meer bierliefhebbers 'JA' op het bier stemmen, hoe hoger de score aan het einde van het jaar is. Het bier met de hoogste beoordeling wint de verkiezing.

Lees ook

Vorig jaar werd Joey Greenhorn van Kompaan verkozen tot het bier van het jaar

Bier van de maand januari 2021

Ook in 2021 is het weer mogelijk om op je favoriete bier te stemmen. In januari 2021 is Frontaal Rhodesian gekozen als het 'Bier van de maand'. 

Frontaal Rhodesian is een Amerikaanse Barleywine met een alcoholpercentage van 11,3%. Het is een licht bitter, zoetig speciaalbier met een romige afdronk.

Stem mee via: https://www.mitra.nl/bier-van-het-jaar

Cookie instellingen