Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Rhodesian | Barleywine | Brouwerij Frontaal

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

  • Home
  • Blog
  • Rhodesian van brouwerij frontaal

Rhodesian van brouwerij Frontaal

23 februari 2018 door speciaalbiertjesblog

In deze blog schrijft Amanda over het speciaalbier Rhodesian van Brouwerij Frontaal. Het is een Amerikaanse Barleywine met een alcoholpercentage van 11,3%.

Rhodesian bier in glas

Rhodesian

Deze Rhodesian is mijn tweede bier van Brouwerij Frontaal wat ik proef. Het eerste (ook heerlijke) speciaalbier was de Deer Hunter. Het is een Amerikaanse Barleywine van 11,3%. Ik ben benieuwd waar de naam Rhodesian vandaan komt. Het is in ieder geval de naam van een grote hond uit zuidelijk Afrika. Dit ras is oorspronkelijk gefokt voor de jacht op groot wild zoals de leeuw en ter verdediging van huis en haard. Maar of daar de naam van dit speciaalbier ook vandaan komt weet ik niet.

Zicht & Geur

De Rhodesian is een donkerrood/bruin speciaalbier met een kleine schuimkraag. Het schuim zakt in maar blijft als een klein laagje aanwezig. Het bier ruikt voornamelijk naar koffie maar ook naar fruit als pruimen. Het fruit maakt dat het bier voornamelijk zoet ruikt, maar de ook aanwezige pepers geven het een scherp randje. 

Smaak

Het bier begint meteen bitter, het doet me denken aan het bittere van de grapefruit. Het is wat scherp op ’t puntje van je tong. Na het bittere volgt het zoete fruitige, van onder andere pruimen, wat je ook in de geur tegenkomt. Koffie en chocolade volgen hierna. Laurier en zoethout geven het bier een droppige nasmaak.
Na opwarming komt er karamel naar boven wat het bier net weer wat zoeter maakt.

Alle smaken zijn mooi gebalanceerd. Aan de ene kant is het speciaalbier best bitter en aan de andere kant zoet, twee kanten dus. De alcohol schermt ook wat door in zowel de smaak als geur, en verwarmd meteen je borst. De body van het bier is fijn, en lichtelijk romig. Het bittere van het speciaalbier zorgt ervoor dat je het bier niet te snel drinkt.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties