Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grutte Pier | Bierbrouwerij in Bartlehiem

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Grutte Pier

Grutte Pier is een bierbrouwerij uit Wyns (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 11 bieren in het assortiment.

Grutte Pier header image
Grutte Pier Witbier
Kracht in de Nacht

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Grutte Pier

Grutte Pier heeft 11 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Grutte Pier!
 • Rodulf de Viking Honingtripel - Honingbier - 7,5%

  Dit Friese speciaalbier is een zachte honingtripel van 7,5%. Honing is een belangrijk ingrediënt van het door Vikingen veel gedronken mede.

 • Grutte Pier Lente Kuit - Lentebier - 6%

  Grutte Pier Lente Kuit heeft een prikkelend, fris en sterke bittere smaak. Verder is het bier droog, kruidig en fruitig met een licht zuurtje. Dit bier gaat goed gepaard met een stukje kaas zoals: Boeren Camembert, Capriola, Livarot of Oude Schapenkaas etc. 

 • Friese Boezem - Tripel - 7,5%

  Friese Boezem is een zachte tripel met een niet te erge mout en hop smaak.

 • Grutte Pier Bock - Bock - 8%

  De Grutte Pier Bock is een kruidige bock met een mooie rokerigheid met een lichte houttoets. De zoetigheid met de kruidigheid van steranijs en zoethout maken dat dit een heerlijk bier is voor de herfst.

 • Grutte Pier Tripel - Tripel - 7,5%

  Geur: sinaasappel, mout, zoet, iets citrusachtig Smaak: zoet, moutig, lichte hopbitter, licht zurig. Mondgevoel: flinke koolzuur prikkeling, plakkend en licht samentrekkend. Nasmaak: kruidig, zoetig, moutig, sinaasappel, hopbitter 

 • Grutte Pier Lentebier - Blond - 6%

  Dit speciaalbier heeft de smaak van een verfrissend Blond bier. Dit speciaalbier heeft een fris, fruitig en citrusachtige smaak. De nasmaak van dit bier is van Amerikaanse hopbitter met grapefruitachtige bitterheid.

 • Grutte Pier Skerne Wiebe - Blond - 6%

  Skerne Wiebe heeft een unieke smaak doordat het bier is gebrouwen met gagel én hop. 

 • Kracht in de Nacht - Stout - 10%

  Kracht in de Nacht is een bier gebrouwen volgens de receptuur van het Russian Imperial Stout. Van hoge gisting en ongefilterd.   Het bier heeft in de smaak tonen van geroosterde mout, drop, vijgen en rozijnen.

Achtergrond informatie

Op 19 september 2014 hebben Michelle Beerstra, Menno Feenstra en Frans Filius van de Grutte Pier Brouwerij hun eerste bier gebrouwen. De Grutte Pier Tripel is een aangenaam 3 granen tripel die vernoemd is naar de vrijheidsstrijder en volksheld Pier Gerlofs Donia.

Lees ook

Het recept is bedacht door Frans Filius. Na enkele brouwsels is het recept zo aangepast dat er een bier uitgekomen is, waar ze trots op zijn. Het bier is krachtig en vol van smaak, heeft een fruitig aroma en een moutige smaak met een zoetige bitterheid in de afdronk.

Verhuizing naar Bartlehiem

In 2020 werden de plannen gemaakt om een eigen brouwboerderij te ontwikkelen in Bartlehiem. In de coronacrisis, die Nederland dat jaar in zijn greep had, hebben de brouwers goed nagedacht over de te volgen strategie en de brouwboerderij pastte hier wat hen betreft goed bij.

Bij de Brouwboerderij worden nieuwe bieren ontwikkeld, worden wilde bieren zoals de Bretttûne gebrouwen en organiseren ze bijeenkomsten en rondleidingen in het proeflokaal.

Grutte Pier in het nieuws

Cookie instellingen