Modern oud-Egyptisch bier

Hnqt bier

07 november 2016 om 09:40
Biermerken

Een speciaalbier gebrouwen voor een tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden.

Janko Duinker heeft samen met Brouwerij Pronck oud-Egyptisch bier gebrouwen.

Het bier is gebrouwen ter ere van de nieuwe vaste opstelling 'Egypte' en de nieuwe tentoonstelling ‘Koninginnen van de Nijl’ in het museum. Niet zonder reden: in Egypte brouwt men al meer dan 4500 jaar bier.

Hnq.t = bier

23 November is de introductie van Hnq.t (spreek uit Hèn-kèt), een modern oud-Egyptisch bier van Brouwerij Pronck. Hnq.t is het Egyptische woord voor ‘bier’ en geeft een knipoog naar het land van de farao’s.

Graan oogsten in het oude Egypte

Met ingrediënten zoals spelt en koriander hint het naar de oudheid, ‘maar het blijft een eigentijds bier’ aldus Janko Duinker. ‘Bier in het Oude Egypte was meer een soort licht alcoholhoudende broodpap, en dat wilden we mensen niet aandoen’.

Hnq.t wordt op woensdag 23 november om 20.00 uur geïntroduceerd in het Rijksmuseum van Oudheden met een lezing van conservator Lara Weiss en een proefsessie met Benjamin Wegman. Opgeven kan via info@jankoduinker.nl, de kosten zijn €5.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Grolsch Premium Pilsener

Grolsch 'Proef Karakter'
Grolsch heeft een nieuwe campagne geïntroduceerd om het karakter van Grolsch te laten zien. Dit wordt gedaan met een gloednieuwe Grolsch commercial.

Meer reclames van Grolsch Premium Pilsener

Laatste reacties