Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifelbier voor het eerst op blik afgevuld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifelbier voor het eerst op blik afgevuld

07 februari 2022 om 14:50

Muifelbrouwerij uit Oss gaat mee met de trend van de laatste jaren om bier op blik af te vullen. Het allereerste Muifelbier op blik is een gloednieuw bier: Nina’s Black Metal Black DIPA.

Muifelbier op blik met brouwer nina op de achtergrond
Nina Adolfse van Muifelbrouwerij
Muifelbrouwerij Ninas black metal bdipa

Bier op blik

Het is een trend van de laatste jaren dat steeds meer Nederlands craft bier wordt afgevuld op blik. In plaats van de traditionele bierflessen wordt vaak gekozen voor het lichtere blik. Afvullen op blik heeft verschillende voordelen zoals verbeterde bierkwaliteit (lagere zuurstof gehaltes, geen invloed van licht), lagere transportkosten (blik is veel lichter dan glas) en verbeterde uitstraling (er is op blik meer ruimte voor mooie ontwerpen).

Lees meer over de voordelen van bier op blik

Lees ook

Muifelbrouwerij

De Osse Muifelbrouwerij brouwt al sinds 2007 de heerlijkste craft bieren. Dat doen ze zeer succesvol. Er zijn de laatste jaren verschillende prijzen gewonnen, onder andere met het quadrupel bier Zuster Agatha en met het herfstbier D’n Ossekop. Was Muifelbrouwerij altijd zeer succesvol met traditionele bierstijlen zoals blond, tripel en bockbier, de laatste tijd brouwen ze steeds vaker goede NEIPA’s, stouts en andere bijzondere biersoorten. Ook worden er regelmatig vatgerijpte bieren afgevuld waarbij de Muifelbieren langer dan een jaar op bijzondere houten vaten zijn gerijpt.

Eerste Muifelbier op blik

Muifelbier blikje Nina Om aan de groeiende vraag naar craft bier op blik te voldoen, heeft Muifelbrouwerij nu voor het eerst op blik afgevuld. Er is een gloednieuw bier afgevuld: Nina’s Black Metal Black DIPA. Een donker bier van 8,5%, gebrouwen met verschillende donkere moutsoorten en stevig gehopt met de Amerikaanse hopsoorten Amarillo, Columbus en Sabro. Hoofdbrouwer Nina Adolfse: “Black DIPA (DIPA staat voor Double India Pale Ale) is mijn favoriete bierstijl, Sabro is mijn favoriete hop en ik luister in de brouwerij altijd keihard naar Black Metal muziek. Mijn favoriete Spotify playlist kun je scannen op het blikje. Ik ben super trots dat ik het afvullen op blik bij Muifel heb kunnen introduceren.”

Het bier is te koop bij slijters en cafés. Bezoek de website van de Muifelbrouwerij voor meer informatie. 

Cookie instellingen