Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifelbrouwerij lanceert 'Oops we did it: a can'

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Muifelbrouwerij lanceert 'Oops we did it: a can'

27 mei 2022 om 14:27

Muifelbrouwerij uit Oss heeft voor de eerste keer een bier afgevuld op blik. Het bier 'Oops we did it: a can' is een New England IPA is zacht en fruitig van smaak.

Muifelbrouwerij mensen met hun nieuwe bier 'Oops we did it: a can'
Oops we did it a can bier poster
Muifel oops we dit it a can bier blikje op een blauwe achtergrond

Steeds meer bier op blik

Het is een trend van de laatste jaren dat steeds meer Nederlands craft bier wordt afgevuld op blik. In plaats van de traditionele bierflessen wordt vaak gekozen voor het lichtere blik. Afvullen op blik heeft verschillende voordelen zoals verbeterde bierkwaliteit (lagere zuurstof gehaltes, geen invloed van licht), lagere transportkosten (blik is veel lichter dan glas) en verbeterde uitstraling (er is op blik meer ruimte voor mooie ontwerpen). Blikje Oops We Did it a Can vastgehouden

Bieren van Muifelbrouwerij

De Osse Muifelbrouwerij brouwt al sinds 2007 de heerlijkste craft bieren. Dat doen ze zeer succesvol. Er zijn de laatste jaren verschillende prijzen gewonnen, onder andere met het quadrupel bier Zuster Agatha en met het herfstbier D’n Ossebock Was Muifelbrouwerij altijd zeer succesvol met traditionele bierstijlen zoals blond, tripel en bockbier, de laatste tijd brouwen ze steeds vaker goede IPA’s, stouts en andere bijzondere biersoorten.

Lees ook

Ook worden er regelmatig vatgerijpte bieren afgevuld waarbij de Muifelbieren langer dan een jaar op bijzondere houten vaten zijn gerijpt.

Oops we did it: a can

Vorige week vrijdag 20 mei 2022 werd een nieuw Muifelbier gelanceerd in Café De Winkel in Oss. In een afgeladen kroeg presenteerde eigenaar Martin Ostendorf het nieuwe bier Oops we did it: a can. Het bier is afgevuld op blik en fust. Martin licht toe: “Ons nieuwste bier is een New England IPA (NEIPA). Zijn IPA’s normaal prominent bitter, dit bier is juist enorm zacht en extreem fruitig vanwege het gebruik van Amerikaanse hopsoorten. Daarbij is naast gerst ook tarwe en haver gebruikt in het brouwproces voor een fluweelzachte afdronk. Met 7% alcohol is het een vrij licht bier, zeer geschikt voor de komende zomer. We zijn enorm trots op deze vaste toevoeging aan ons assortiment. En het is een prachtig blikje geworden!”

Blikjes klaar om afgevuld te worden

Cookie instellingen