Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Grolsch lanceert nieuw speciaalbier: Geloof

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Na Hoop komt Grolsch nu met nieuw speciaalbier Geloof

28 juli 2021 om 12:18

Na Hoop komt Grolsch nu met nieuw speciaalbier Geloof. Deze Zomer Weizen is het tweede bier uit een reeks van vier bieren die dit jaar gelanceerd worden.

Meesterbrouwer Marc Janssen met Grolsch Geloof
Grolsch Geloof beugelfles en glas op de bar
Grolsch Brouwerij

Vierdelige serie speciaalbieren

Grolsch Geloof vooruit geschoven op de bar Waar in april 64% van de Nederlanders de toekomst nog rooskleurig tegemoet zag, gelooft op dit moment 34% in een toekomst zonder Corona. Dat blijkt uit onderzoek van bierbrouwer Grolsch naar de stemming van de Nederlanders.

Grolsch wil met een vierdelige serie speciaalbieren Nederlanders een hart onder de riem steken. Eerder dit jaar werd Hoop gelanceerd, nu is er Geloof en later dit jaar volgen Liefde en Geluk. Een klavertje vier van thema’s die er samen voor zorgen dat Nederland positief gestemd vooruit kijkt.

Het nieuwe zomerbier Geloof 

Grolsch Geloof (6.0%) is een Weizen gebrouwen met Nelson Sauvin, een hop met bijzondere eigenschappen die helemaal passen bij de zomer. Deze hopsoort komt uit Nieuw-Zeeland en heeft fruitige tonen van kiwi en witte wijn. Het bier is volledig uitvergist wat maakt dat het een frisse, droge afdronk heeft. De lichtblonde kleur van het bier doet denken aan de zomerzon. Grolsch Geloof is vanaf deze week beperkt verkrijgbaar in de horeca en vanaf deze week liggen de beugelflessen (45cl) bij Mitra.

Met het thema Geloof in de basis gaf Grolsch meesterbrouwer Marc Janssen een persoonlijke invulling aan de nieuwe zomer Weizen; “Het zijn geen gemakkelijke tijden geweest en nog steeds hebben we te kampen met tegenslagen. Juist daarom is het belangrijk om geloof te hebben, een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Dit bier staat voor mij symbool voor betere tijden.” 

Lees ook

Op donderdag 5 augustus om 17.30 gaat meesterbrouwer Marc Janssen live op Instagram om vragen over het bier te beantwoorden.

Grolsch Geloof bruine beugelfles en glas op de bar