Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nationaal bieronderzoek 2010

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nationaal bieronderzoek 2010

05 juli 2010 om 17:38

Uit het Nationaal bieronderzoek 2010 van het Centraal Brouwerij Kantoor blijkt dat we minder bier drinken, pils op nummer 1 staat, malt bier het minst populair is en het merendeel van de vrouwen niet van de smaak van bier houdt. En wat is het favoriete speciaal bier van de Nederlander?

Nationaal bieronderzoek 2010

Van alle speciaal biertjes is witbier het favoriete speciaal bier, blijkt uit het nationaal bieronderzoek. Er is een enquete gehouden onder meer dan 500 bier drinkende Nederlanders. Het favoriete bier blijft pils, en het favoriete speciaal bier is een witbiertje.

Lees ook

Het merendeel van de Nederlandse vrouwen houdt niet van de smaak van bier. 13% is bang om dik (of nog dikker) te worden van bier en 15% drinkt geen bier omdat er alcohol in zit. 

De smaak en het merk van bier is het belangrijkste punt om bier te kopen. Maar ook de prijs van een biertje is belangrijk: 71% van de respondenten geeft aan de prijs belangrijk te vinden. En ook bijzondere acties speelt mee in de keuze van een bepaald merk. 

Thuis wordt het meeste bier gedronken, meer dan de helft van de gedronken biertjes in Nederland wordt in het eigen huis of in de eigen tuin / op het balkon gedronken. En op het werk wordt het minste bier gedronken...

Cookie instellingen