Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederland nadert grens van 100 brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederland nadert grens van 100 brouwerijen

04 april 2013 om 10:54

Dit jaar zal Nederland voor het eerst in 100 jaar weer 100 brouwerijen hebben. Met 30 nieuwe brouwerijen in 2012 en nu alweer meer dan 10 nieuwe brouwerijen in 2013, blijft de Nederlandse biercultuur tegen de klippen op groeien en dat ondanks het slechte economische klimaat.

Brouwinstallatie

Groei Nederlandse biercultuur

Jeroen Carol-Visser, voorzitter van PINT: "PINT werd opgericht in 1980 toen er nog maar 14 brouwerijen waren die voornamelijk pilseners brouwden. Meer dan 30 jaar later zijn er bijna 100 brouwerijen en nog eens rond de 70 huurbrouwerijen. Met recht kan worden gesteld dat de Nederlandse biercultuur bloeit als nooit tevoren.

Speciaalbieren

Het lijkt erop dat met name de speciaalbiermarkt zich momenteel niet veel aantrekt van de conjunctuur. In de afgelopen 15 maanden hebben we slechts een handvol sluitingen van brouwerijen gezien tegenover meer dan 40 openingen. Ook dit jaar zullen nog verschillende brouwerijen worden geopend. Zo zijn er plannen in Eindhoven en in Zundert. Wij zijn er van overtuigd dat het aantal van 100 dit jaar ruimschoots overtroffen zal worden."

Lees ook

Definitie brouwerij

Volgens de PINT-definitie is een brouwerij een zelfstandige productie-eenheid, fiscaal bekend als accijnsgoederenplaats, waar de productie van de wort plaatsvindt, al dan niet onderdeel van een concern. Een brouwerijhuurder is een zelfstandige onderneming die onder eigen naam, maar zonder eigen brouwerij, met een vaste regelmaat handelt in bier naar eigen receptuur en deze als hoofdactiviteit zelf commercialiseert. Tenslotte zijn er nog de bierhandelaren die zich onder eigen naam, voornamelijk bezighouden met het commercialiseren van bier.

Overzicht van bier brouwerijen

Op Biernet.nl vind je een compleet overzicht van alle bier brouwerijen in Nederland. Ook de brouwerijen in België en Luxemburg staan met gedetailleerde informatie online. 

Zie biernet.nl/bier/brouwerijen voor alle brouwerijen of ga naar alle bierbrouwerijen in Nederland.

Cookie instellingen