Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlands eerste bockbierrestaurant

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlands eerste bockbierrestaurant

13 oktober 2016 om 10:16

Topchef Ricardo van Ede runt in oktober het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland.

Van Ede wil bockbier meer onder de culinaire aandacht brengen.

Bockbierrestaurant

Dit initiatief is onderdeel van de oktober bockbiermaand die de brouwers van Nederland traditioneel op de eerste maandag in oktober openen. De bockbiermaand wordt aan het einde van de maand afgesloten met het bockbierfestival op 28-30 oktober in de Beurs van Berlage Amsterdam.

Bockbierrestaurant

Restaurant Hangar Amsterdam zal in de maand oktober omgedoopt worden tot het eerste tijdelijke bockbierrestaurant van Nederland. Een maand lang worden op de zondagen verfijnde gerechten geserveerd met passende bockbieren van verschillende Nederlandse bierbrouwers. 

Chef Ricorda van Ede is een liefhebber van kwalitatieve seizoensproducten. Bockbier is bij uitstek een speciaalbier dat erg goed combineert met seizoensgerechten.

Bockbier en eten

Lees ook

Bockbier populair

Binnen de speciaalbieren is bockbier de op een na meest gedronken speciaalbier van Nederland. Het Nationaal Bieronderzoek 2016 laat zien dat witbier (35%) het meest gedronken speciaalbier is, gevolgd door herfstbock en tripel (beiden 29%). De voornaamste reden om bockbier te bestellen is voor 67% procent van de bierdrinkers naast de smaak ook de afwisseling (36%), omdat het bij het moment (31%) en het seizoen past (28%).

Waarom drinkt men bockbier?

Bron: Nederlandse Brouwers

Cookie instellingen