Brouwerij De Halve Maan alleen nog uit Brugge

Nederlandse Brouwerij de Halve Maan wijzigt naam

Brouwerijen De Halve Maan te Brugge (B) en te Hulst (NL) bestaan al vele jaren onafhankelijk van elkaar met een sterk gelijkende naam. De Nederlandse Brouwerij de Halve Maan gaat nu verder onder de naam 'Bierbrouwerij Vermeersen'.

19 december 2016 om 11:00


Beide brouwerijen hebben een rijke geschiedenis, waarin het gebruik van de benaming en het beeld van een “Halve Maan” doorheen de geschiedenis meerdere keren terugkwam. Tot voor kort bleek dit nooit een probleem te zijn, beide brouwerijen waren immers elk vooral in hun regio actief, en er was weinig sprake van interferentie tussen beide brouwerijen.

De laatste jaren zijn beide brouwers echter in een steeds ruimere regio actief, en leidde dit af en toe tot verwarrende situaties. Beide brouwers hebben nu een vriendschappelijk akkoord bekomen om in de toekomst elke vorm van verwarring uit te sluiten.

Naamsverandering De Halve Maan uit Hulst

Bierbrouwerij VermeersenIn het akkoord is overeen gekomen dat Brouwerij De Halve Maan uit Brugge voortaan als enige brouwerij het woord- en beeldmerk “De Halve Maan” verder gaat gebruiken rond de communicatie van haar bieren en bezoekerscentrum.

Bierbrouwerij De Halve Maan uit Hulst zal voortaan haar handelsnaam veranderen in “Bierbrouwerij Vermeersen” te Hulst. Bierbrouwerij Vermeersen zal daarbij haar etiketten en reclamematerialen aanpassen, om in de toekomst zo weinig mogelijk naamsverwarring tussen beide brouwerijen meer mogelijk te maken.

Rijke brouwhistorie

Wel is overeen gekomen tussen beide brouwers dat ze beiden zullen blijven verwijzen naar hun roots en historiek. Zo zal ook Brouwerij Vermeersen in de toekomst blijven verwijzen naar haar rijke geschiedenis onder haar vroegere naam, alleen zal ze de historische naam niet meer gebruiken voor de verdere promotie en communicatie van haar bieren.

Verduidelijking

Ter verduidelijking van de nieuwe situatie voor de consument en handelaars hebben de beide brouwers besloten om een informatieve webpagina te lanceren onder URL www.halvemaan.com, waarop de situatie wordt verduidelijkt, de historiek van de beide brouwerijen wordt toegelicht, en een link naar de beide brouwerijen te vinden is.

Verwarring over 'De Halve Maan'

Logo De Halve Maan Brugge (boven) en logo De Halve Maan Hulst (onder)Beide brouwers benadrukken de collegiale relatie die ze hebben, alsook de positieve sfeer waarin deze oplossing tot stand kwam. Beide brouwers waren immers vragende partij om tot een oplossing te komen, en de verwarring in de toekomst te vermijden.

Steeds meer komen de producten van de beide brouwerijen elkaar immers tegen in dezelfde markten. Zo zijn de producten van Brouwerij De Halve Maan uit Brugge immers ruim verkrijgbaar op de Nederlandse markt, en hebben de brouwers dezelfde klanten.

De verwarringen waren de laatste jaren steeds talrijker. Niet alleen consumenten maakten verwarring tussen beide bierproducenten. Ook leveranciers stuurden facturen naar de verkeerde brouwerij, ratingsites voor bieren plaatsten de bieren bij de verkeerde producten. Zelfs autobussen met toeristen kwamen op de verkeerde brouwerijen terecht, omdat ze niet beseften dat er twee brouwerijen “Halve Maan” bestonden.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken

Dance more, drink slow
Armin van Buuren en Heineken laten met deze commercial zien dat je meer kan genieten van het moment als je op een normale manier alcohol drinkt.

Meer reclames van Heineken

Laatste reacties