Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse jongeren drinken steeds minder

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse jongeren drinken steeds minder

01 juni 2010 om 11:15

De Nederlandse jongere is niet de zuipschuit van Europa. Het alcoholbeleid heeft de laatste jaren wel degelijk gewerkt en Nederlandse jongeren drinken minder dan een aantal jaar geleden.

De Nederlandse jongere is niet de zuipschuit van Europa.

Volgens de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik (Stiva) welke is gevormd door alcoholproducenten, zijn Nederlandse jongeren niet de zuipschuiten van Europa. Bovendien zouden wij de laatste vijf tot zeven jaar steeds minder zijn gaan drinken. Het Nederlands drankbeleid werkt dus goed!

Lees ook

Volgens Stiva had in 2000 ongeveer 30,5 procent van de jongeren in de leeftijd van 12 tot 14 jaar ooit alcohol gedronken. Acht jaar later was het percentage gedaald tot 15,3. De cijfers zijn volgens de alcoholorganisatie afkomstig van het CBS. Ook uit andere cijfers blijkt volgens Stiva dat het alcoholgebruik onder de jeugd afneemt. “En natuurlijk heb je een kleine groep, die te jong is en te veel drinkt. En die komt dan in het nieuws” aldus Stiva-directeur Peter de Wolf.

Veel organisaties, waaronder politieke partijen, pleiten voor strengere maatregelen om alcoholmisbruik tegen te gaan. De Wolf vindt juist dat het huidige beleid moet worden uitgebouwd. “Onder de zestien jaar mag geen alcohol worden verkocht. Tien jaar geleden waren er zeven controleurs die bijvoorbeeld cafés controleerden. Nu zijn dat er tweehonderd. Handhaven werkt.’’

Cookie instellingen