Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw: Bier uit bevroren tap

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw: Bier uit bevroren tap

29 juli 2006 om 09:21

Een nieuw, ijskoud bier doet zijn intrede: Heineken Extra Cold. Het pils komt uit een speciale bevroren tap. Het is normaal bier, dat door een speciaal koelapparaat in de bierkelder tot het vriespunt wordt gekoeld.

heineken ice cold

De bierbrouwer bevestigt vrijdag een bericht daarover in Het Parool, maar wil er voor de officiële introductie donderdag niet verder over uitweiden. Wel is het bier in enkele cafés in Nederland als test al een tijdje verkrijgbaar, onder meer in Almelo en Landsmeer.

Volgens Het Parool ligt de temperatuur van het bier uit de 'ice cold tap' op het vriespunt. Een normaal tapbiertje heeft een koelkasttemperatuur van vijf tot zeven graden. Het bier wordt getapt in een aangepast bierglas, dat al gekoeld is tot min achttien graden. De tap wordt bevroren tot min vijf graden, waardoor zich op de pomp een ijslaag vormt. Heineken wil de nieuwe tap volgens de krant binnen een jaar in 110 cafés hebben geplaatst.

Cookie instellingen