Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Muifelbrouwerij lanceert alcoholarm bier: Careless Sipper

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw Non-Alcoholic Muifelbier: Careless Sipper

22 april 2024 om 15:06

Muifelbrouwerij uit Oss heeft een nieuw alcoholarm speciaalbier op de markt gebracht: Careless Sipper. Het is hun twee non-alcoholic bier, na CraAzy IPA.

Nieuw Non-Alcoholic Muifelbier: Careless Sipper
Careless Sipper NA IPA
Muifel Careless Sipper blikje bier vastgehouden

Populariteit alcoholvrij en alcoholarm bier

Brouwer Martin van Muifelbrouwerij toont blikje Careless Sipper Alcoholvrij bier is lang een impopulair biertype geweest maar de afgelopen twee decennia hebben een kleine revolutie laten zien in de groei van alcoholarme bieren. Niet alleen de grote Nederlandse brouwers brengen vele varianten op de markt, ook de Craft brouwerijen – met het Utrechtse VandeStreek voorop – brouwen steeds vaker een non-alcoholic bier.

Muifelbrouwerij bieren

De Osse Muifelbrouwerij brouwt al sinds 2007 de heerlijkste craft bieren. Dat doen ze zeer succesvol. Er zijn de laatste jaren verschillende prijzen gewonnen, onder andere met het quadrupel bier Zuster Agatha en met het herfstbier D’n Ossebock.

Lees ook

Was Muifelbrouwerij altijd zeer succesvol met traditionele bierstijlen zoals blond, tripel en bockbier, de laatste jaren brouwen ze steeds vaker goede IPA’s, stouts en andere bijzondere biersoorten. Ook worden er regelmatig vatgerijpte bieren afgevuld waarbij de Muifelbieren langer dan een jaar op bijzondere houten vaten zijn gerijpt.

Ook brouwt de Muifelbrouwerij al sinds 2017 een non-alcoholic bier: de CraAzy IPA. Ze waren hiermee de nr 2 van Craft bier brouwend Nederland, enkele maanden na de Playground IPA van VandeStreek. 

Nieuw: Careless Sipper alcoholarm

Careless Sipper bier blikje en glas Muifelbrouwerij lanceert nu een gloednieuwe Non-Alcoholic IPA: Careless Sipper. Het is een heerlijk vol en moutig bier geworden, met subtiele bitters uit de hopsoorten Sabro, Mosaic en El Dorado. Er is gebruik gemaakt van een unieke gistsoort, die maar 0,3% alcohol aanmaakt. Het bier is afgevuld op 33 cl blik. Blik is een ideaal verpakkingsmateriaal voor bier: het laat geen licht of zuurstof door, het is heel licht in gewicht en het kan makkelijk hergebruikt worden. Daarnaast is er meer ruimte voor een mooi ontwerp.

Het nieuwe bier is te koop bij slijters en cafés. 

Cookie instellingen