Nieuw record Oktoberfest: 7 mln liter bier gedronken

Nieuw bierrecord Oktoberfest: 7 miljoen liter bier gedronken

05 oktober 2010 om 09:58
Evenementen

Het Oktoberfest in Munchen heeft het eigen bierrecord verbroken. In 17 dagen ging er maar liefst 7 miljoen liter bier doorheen!

Het Oktoberfest bestaat al 200 jaar en in deze 200 jaar is er nog nooit zoveel bier gedronken als dit jaar. Het oude record uit 2007 (toen werd er 6,9 miljoen liter bier gedronken) werd net verbroken. In 17 dagen is er 7 miljoen liter bier gedronken. Dat zijn ongeveer een miljoen kratten bier!!!

Zelfs Arjen Robben heeft meegeholpen, zoals je hier rechts kunt zien. En dat in een shirt van het Duitse voetbalteam!

Het Oktoberfest is door ongeveer 6,4 miljoen bezoekers bezocht. Als iedereen een liter bier dronk dan is het ook niet zo moeilijk om bij de 7 miljoen liter bier te komen. Eigenlijk valt 7 miljoen dan nog wel tegen...

De bier pullen worden helaas niet altijd gebruikt om bier mee te drinken, want volgens de Beierse politie is het aantal Masskrugschlägereien - incidenten waarbij feestgangers elkaar te lijf gaan met de zware bierpullen van één liter - gestegen van 42 vorig jaar naar 62 dit jaar. In twee gevallen doet de politie zelfs onderzoek wegens poging tot doodslag. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

Hollands Hoogtepunt
Deze zomer staat in het teken van het hoogst haalbare, het bereiken van de top. Heineken wil de sporters van Rio 2016 bedanken met het Holland Heineken House.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Laatste reacties