Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuw sterk bier gebrouwen: Snake\'s Venom

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuw sterk bier gebrouwen: Snake's Venom

30 oktober 2013 om 13:58

Er is weer een nieuw sterk bier gebrouwen: Snake's Venom. Het bier is wederom gebrouwen door de Schotse Brewmeister Brewerij. Het bier bevat een alcoholpercentage van maar liefst 67,5%!

Sterkste bier ter wereld: Snake's Venom

Het is de Schotse brouwerij Brewmeister Brewery voor de tweede keer op rij gelukt om opnieuw een  zwaar bier op de markt te brengen. Met Snake's Vemon heeft deze Schotse brouwerij een bier op de markt gebracht met een alcoholpercentage van 67,5%. Het vorige zware bier van deze brouwerij was Armageddon en heeft een alcoholpercentage van 65%.

Kritiek Armageddon

De meningen over Armageddon waren zeer verdeeld. Zo werd er gezegd dat het bier niet scherp genoeg was en werd het bier beschuldigd van fraude, omdat er werd gedacht dat het bier het alcoholpercentage van 65% niet eens haalde. Volgens de brouwers Lewis Shand en John McKenzie hadden ze er alles aan gedaan om hun bier zachter te maken om te voorkomen dat het bier te sterk smaakte. Dit schoot dus in het verkeerde keelgat bij de bierdrinkers. 

Lees ook

Dit keer hebben de brouwers bij Snake's Vemon alles uit de kast gehaald en kan je heel wat verwachten als je een slok van dit bier neemt.

Strijd sterk bier

Al vanaf 2010 is er een strijd om het sterkste bier van de wereld. Deze strijd is er voornamelijk tussen de Schotse brouwerij BrewDog en de Duitse brouwerij Schorsenbräu. Het is echter al het tweede jaar dat de Schotse brouwerij Brewmeister deze twee brouwerijen weet te verslaan.

Het bier Snake's Venom is niet goedkoop. Een flesje van dit bier is namelijk te koop voor omgerekend €60 per fles!

Mistery of beer

Ondanks dit zware bier is het niet het zwaarste bier ter wereld. Dat is namelijk het in Nederland gebrouwen Mistery of Beer. Dit bier is gebrouwen door brouwerij het Koelschip uit Almere met een alcoholpercentage van 70%!

Cookie instellingen