Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe brouwinstallatie Stadsbrouwhuis Broer & Zus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe brouwinstallatie Stadsbrouwhuis Broer & Zus

17 januari 2019 om 13:22

Vanuit de Chinese provinciehoofdstad Jinan en de Rotterdamse haven arriveerden dinsdagochtend vier vergistingtanks, brouwketel en filterhuis bij stadsbrouwhuis Broer & Zus in Beverwijk.

Nieuwe brouwinstallatie Broer & Zus
Broer en Zus
Brouwerij Broer & Zus

Opening Stadsbrouwhuis Broer & Zus

Brouwinstallatie Broer & Zus Vader Michel Verreij (54) en zoon Ian (28) waren eind augustus in Jinan bij de producent van de tanks, de firma Tiantai Beer Equipment. Het daar bestelde ’brouwhuis’ was de volgende stap richting de eerste IJmondse combinatie van eetcafé, proeflokaal, stadsbrouwerij.

Lees ook

De brouwvergunning kregen ze in augustus 2017, het huidige assortiment aan bieren worden tot op heden door beide heren zelf gebrouwd bij De Naeckte Brouwers in Amstelveen. Medio maart staat de officiële opening van Stadsbrouwhuis Broer & Zus in Beverwijk gepland.

Capaciteit

Brouwinstallatie Broer & Zus De vergistingtanks van elk maximaal 1500 liter en een ketel van circa 1200 liter moeten in Beverwijk dit jaar goed zijn voor een brouwcapaciteit van 52.000 liter. Een Chinese monteur komt over om de zaak te installeren. Michel: ''Half februari zijn we hopelijk operationeel. Daarna is een mechanische afvullijn, een soort lopende band, het belangrijke streven. Dat kost wel €60.000,--€80.000,-. Elke verdiende euro gaat dus het bedrijf in."

Het brouwhuis zelf is al een investering van anderhalve ton. ''Een groot deel hebben we zelf opgebracht, via crowdfunding kwam er in totaal €80.000,-, onder andere van klanten en liefhebbers op bierfestivals. Sommigen doneren €50,- tot €100.- zonder rente, sommigen steken er €10.000,- in. Allemaal omdat ze de bieren lekker vinden en je het gunnen."

Cookie instellingen