Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe editie Brand Bierbrouwwedstrijd van start

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe editie Brand Bierbrouwwedstrijd van start

22 januari 2014 om 14:15

Brand Bier en bierconsumentenvereniging PINT hebben een nieuwe uitdaging voor de Nederlandse hobbybrouwers. Dit jaar draait het tijdens de Brand Bierbrouwwedstrijd om het brouwen van de beste India Pale Ale (IPA).

brand bier
Brand Brouwerij
Brand logo

Terwijl we nog elke dag kunnen genieten van Brand Zwaar Blond, het bier waarmee Jacques Bertens in 2013 won, gaat de nieuwe editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd alweer van start. Dit jaar is de hobbybrouwers gevraagd welk bier zij graag zouden willen brouwen.

Een India Pale Ale bleek favoriet. IPA is een van oorsprong Engels bier. Een stevig bier waarmee de Britten rond 1700 hun manschappen overzee een hart onder de riem staken. Om het geschikt te maken voor de lange, warme zeereis van Engeland naar India, werd het bier met extra veel hop gebrouwen en kreeg het een iets hoger alcoholpercentage mee.

Uitgesproken bier

IPA is een uitgesproken bier met een mooi verhaal. Dat maakt dat bierliefhebbers steeds meer interesse krijgen in dit qua geur en smaak bijzondere biertype. Om het te drinken, maar ook om het te brouwen. Vanwege het hoppige karakter past dit bier ook uitstekend bij Brand.

Lees ook

Bij Brand Bier geldt: meer hop, meer smaak! Het brouwen van de beste IPA van Nederland is daarom een mooie uitdaging voor de hobbybrouwers die deelnemen aan de Brand Bierbrouwwedstrijd 2014. De IPA waar Brand en PINT naar op zoek zijn mag maximaal 7% alcohol bevatten. Verdere specificaties over het te brouwen vinden de hobbybrouwers op de website van PINT en Brand Bier

Meedoen

Deelnemers aan de Brand Bierbrouwwedstrijd 2014 kunnen zich vanaf vandaag tot 1 april inschrijven via www.pint.nl. De finale van de Brand Bierbouwwdstrijd valt dit jaar samen met de finale van Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen 2014 die door de Roerstok, de amateurbierbrouwersvereniging Tilburg, georganiseerd wordt. Beide finales worden op 24 mei, in het laatste weekend van de Week van het Nederlandse Bier, gehouden op de Brand Bierbrouwerij in Wijlre.