Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe Rochefort Trappist gelanceerd | Triple Extra

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe Rochefort Trappist gelanceerd

02 oktober 2020 om 11:21

65 jaar nadat de laatstste Rochefort Trappist werd gelanceerd is er nu een vierde bier aan het assortiment toegevoegd. Rochefort Triple Extra is een tripel bier met 8,1 procent alcohol.

Rochefort Triple Extra glas en flesje op tafel
Rochefort Tripel Extra logo
Rochefort Tripel Extra logo

Lees ook

Vierde Rochefort Trappist

De drie beroemde bieren van Trappistes Rochefort (Rochefort 6°, 8° en 10°) hebben er een blond broertje bij: Rochefort Triple Extra. De andere drie trappisten van Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy in Rochefort werden voor het eerst in de jaren ‘50 van de vorige eeuw geproduceerd. Dat betekent dat er na maar liefst 65 jaar weer een nieuw trappistenbier is gelanceerd door de abdij.

Rochefort Triple Extra

Rochefort Triple Extra is een tripel bier met 8,1% alcohol. Het trappistenbier is zacht van smaak en heeft een volle witte schuimkraag. De Triple Extra heeft een goudblonde kleur, citrustonen en een kruidige geur. Het etiket heeft een paarse kleur, die zeer aanwezig is in de katholieke religie en ook staat voor de kleur van vriendschap. Triple Extra drink je bij voorkeur uit het originele Rochefort glas en serveer je het tussen de 6 en 9 graden Celsius.

Cookie instellingen