Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oekraïens bier Chernigivske binnenkort te koop in Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oekraïens bier Chernigivske binnenkort te koop in Nederland

13 april 2022 om 13:48

Chernigivske, het meest populaire biermerk in Oekraïne, is binnenkort te koop in de Nederlandse horeca en supermarkten. De opbrengst gaat naar humanitaire hulp.

Twee blikjes Chernigivske bier voor een demonstratie waar Support Ukraine wordt geuit
Anheuser-Busch InBev logo
Chernigivske bier

Oekraïens bier Chernigivske

Chernigivske bier: Every can helps Chernigivske, het meest populaire biermerk in Oekraïne, is binnenkort te koop in de Nederlandse horeca en supermarkten. Begin april werd het al gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk.

Alle baten van de verkoop worden gedoneerd aan organisaties die humanitaire hulp verlenen in Oekraïne, waaronder Caritas International. In het kader van dit initiatief zegt eigenaar van het biermerk AB InBev een bedrag toe van minimaal 5 miljoen aan hulporganisaties.

Lees ook

Het bier werd in 1988 op de markt gebracht om het 1300-jarig bestaan van de stad Chernigiv te vieren. Sindsdien is het bier onder verschillende generaties Oekraïeners zeer geliefd. Chernigivske is een licht lagerbier met een alcoholpercentage van 4,8%. 

Ondersteunen humanitaire hulp

Foto en quote van Anna Rudenko van Chernigivske Anna Rudenko, Marketing Director Chernigivske in Oekraïne, leidt dit initiatief vanuit België, waar ze vorige maand met een deel van haar familie naar toe verhuisde. "Ik ben er trots op dat we Chernigivske buiten Oekraine op de markt brengen om humanitaire hulp te ondersteunen", zegt Rudenko. ”Chernigivske is geliefd bij vele generaties Oekraïners. Op deze manier kunnen consumenten een extra bijdrage leveren aan humanitaire hulp voor Oekraïne”.

Horeca, groothandel- en retailpartners die geïnteresseerd zijn in deelname aan het initiatief of consumenten die meer willen weten, kunnen gaan naar https://chernigivske.ua.