Oktoberfest 2018 beëindigd: 7,5 miljoen liter bier

Oktoberfest 2018 beëindigd: 6,3 miljoen bezoekers

Het Oktoberfest in München is gisteren afgesloten. Tussen 22 september en 7 oktober bezochten maar liefst 6,3 miljoen mensen het grootste Duitse bierfeest.

08 oktober 2018 om 15:42


7,5 miljoen liter bier

De 6,3 miljoen mensen waren goed voor 7,5 miljoen liter bier. Dat lijkt (en is) ontzettend veel bier, maar het betekent dat een bezoeker gemiddeld iets meer dan één Mass (literpul) bier heeft gedronken. Dit vinden we toch een beetje karig tijdens het ultieme bierfeest. 

Hacker Pschorr bier

Super Wiesn

Mede dankzij het goede weer kwamen er dit jaar 100.000 bezoeker meer naar de 'Wiesn'. Er werd net zoveel bier als vorig jaar verkocht, maar de verkoop van non-alcoholische dranken steeg met 10 procent.

Het aantal geregistreerde misdaden daalde met 10 procent vergeleken met vorig jaar. Het feest werd echter wel overschaduwd door de dood van een bezoeker die tijdens een ruzie een klap op het hoofd kreeg en aan zijn verwondingen bezweek. 

In Nederland kun je de komende periode nog verschillende Oktoberfesten bezoeken

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Bavaria Premium Pilsener

Bavaria HolánDress
In de reclame van Bavaria, met de HolánDress als hoofddoel zie je een Braziliaanse vrouw die uitleg geeft over de overeenkomsten tussen onze landen. Uiteindelijk wordt de HolánDress getoond, van beide kanten.

Meer reclames van Bavaria Premium Pilsener

Laatste reacties