Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ook Breugems brouwerij stopt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ook Breugems brouwerij stopt

23 januari 2013 om 10:45

Al enige tijd werd er op de website van Breugems brouwerij aangegeven dat het proeflokaal wegens omstandigheden was gesloten. Nu blijkt dat de brouwerij helemaal stopt met brouwen. Dit is de tweede kleine brouwerij in een korte periode die haar deuren sluit.

Breugems brouwerij
breugemslogo

Een week terug berichtten wij dat brouwerij Christoffel failliet dreigt te gaan. Nu is bekend geworden dat de Breugems Brouwerij uit Zaandam ook op een einde afstevent. De Breugems brouwerij is nog jong, ze bestaat pas 2,5 jaar. Al enige tijd was op de website van Breugems Brouwerij te lezen dat het proeflokaal gesloten is, nu is echter bekend geworden dat de kleine brouwerij, proeflokaal en sociale onderneming voorgoed haar deuren heeft gesloten.

Lees ook

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Op 17 juli 2010 is Breugems Brouwerij gestart in het centrum van Zaandam. Naast het verkopen en brouwen van bier had de brouwerij nog een andere doelstelling: ze bood ook een werkplek voor mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking of een niet-aangeboren hersenaandoening. Dit maatschappelijk verantwoorde initiatief kwam van oprichter Patrick Breugem, die zelf ook een hersenaandoening heeft. Hij is uiteraard zeer teleurgesteld over de gang van zaken, maar liet meteen weten dat hij zijn droom om actief te zijn in de brouwwereld niet zal opgeven.

Toekomst

Breugems Brouwerij produceerde in haar korte bestaan verschillende bieren, zoals het Saens Bokkie, het Zomers Witje en de Stoutert. De brouwerij wilt graag dat het biermerk in een andere vorm op de markt gebracht kan worden, maar het is nog even afwachten of dat mogelijk is. Hetzelfde geldt voor brouwerij Christoffel. Kleine brouwerijen hebben het in deze markt moeilijk het hoofd boven water te houden, door de economische crisis maar ook door concurrentie.