Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oosterscheldekreeftenbier | Nautilus van Maximus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oosterscheldekreeftenbier gepresenteerd: Nautilus van Maximus

28 maart 2019 om 12:45

Vandaag is onder de naam Nautilus voor het eerst een speciaal passend oosterscheldekreeftenbier gelanceerd om de kreeftmenu’s van de Kring van de Oosterscheldekreeft te begeleiden.

Nautilus speciaalbier
Brouwerij Maximus
Maximus Nautilus

Nautilus speciaalbier

Het bier, een White Lager, is ontwikkeld door Maximus Brouwerij, een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij uit Utrecht. Nautilus White Lager is een sprankelend, ondergistend tarwebier dat tussen een Lager en een Witbier in zit.

Het bier smaakt fris met citrusaccenten en heeft natuurlijke zoetigheid en een licht bittertje dat perfect bij het kreeftenvlees smaakt, terwijl het romige van de tarwe erg goed combineert met het vettige van sauzen. Het is een toegankelijk bier en afgestemd op de verschillende Oosterscheldekreeftmenu’s.

Zeeuwse basis

Nautilus logo Nautilus bier heeft een Zeeuwse basis door de keuze voor de mout waarmee het is gebrouwen, die voor 100% afkomstig is van mouterij ‘The Swaen’ in Kloosterzande. Maximus Brouwerij werkt graag met lokale producten en heeft daarom een connectie met Zeeland gezocht.

Lees ook

De aromatische hopsoorten die het bier zijn fruittonen in de smaak geven zijn met name Amarillo uit de VS en Hallertau Mittelfrűh uit het zuiden van Duitsland. Het etiket van het kreeftenbier is door Maximus ontworpen en uiteraard geïnspireerd op de Oosterscheldekreeft.

Het bier is op fles verkrijgbaar (33cl) exclusief bij de restaurants van de Kring van de Oosterscheldekreeft en enkele Zeeuwse speciaalzaken. Het alcoholpercentage is 6%; IBU (bitterheid) is 25 en EBC (kleur) 7.