Maximus Nautilus

Maximus Nautilus White Lager

Maximus Nautilus
Brouwerij Brouwerij Maximus
Land Nederland
Gebrouwen sinds 2019
Soort Wit bier
Alcohol 6%
Gisting Ondergisting
Kleur Lichtgeel
Drink temperatuur 4-6 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website maximusbrouwerij.nl/...

Smaak & beschrijving

Nautilus White Lager is een sprankelend, ondergistend tarwebier dat tussen een Lager en een Witbier in zit. Het bier smaakt fris met citrusaccenten en heeft natuurlijke zoetigheid en een licht bittertje dat perfect bij het kreeftenvlees smaakt, terwijl het romige van de tarwe erg goed combineert met het vettige van sauzen. Het is een toegankelijk bier en afgestemd op de verschillende Oosterscheldekreeftmenu’s.

Nautilus bier heeft een Zeeuwse basis door de keuze voor de mout waarmee het is gebrouwen, die voor 100% afkomstig is van mouterij ‘The Swaen’ in Kloosterzande. Maximus Brouwerij werkt graag met lokale producten en heeft daarom een connectie met Zeeland gezocht.

De aromatische hopsoorten die het bier zijn fruittonen in de smaak geven zijn met name Amarillo uit de VS en Hallertau Mittelfrűh uit het zuiden van Duitsland. Het etiket van het kreeftenbier is door Maximus ontworpen en uiteraard geïnspireerd op de Oosterscheldekreeft.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken 0.0

100% Heerlijk, 0% alcohol
In deze Heineken 0.0 reclame zien we een dame genieten van een alcoholvrij pilsje in de sportschool. De overige sporters kijken met open mond toe, een vrouw die bier drinkt in de sportschool!

Meer reclames van Heineken 0.0

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!