Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Start Bockbierseizoen toch al op 21 september?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Opening Bockbierseizoen toch al op 21 september?

18 september 2012 om 10:52

PINT roept horecaondernemers en bierbrouwers op 21 september al het eerste bockbier te verkopen. Deze nieuwe datum gaat volledig in tegen datum van de Nederlandse brouwers.

Bockbier

Opening Bockbierseizoen

Zoals elk jaar, volgens onderlinge afspraken tussen grote brouwerijen die zijn aangesloten bij Nederlandse Brouwers, wordt het Bockbier seizoen geopend op de eerste maandag van oktober. Dit jaar is dat maandag 1 oktober. Zie 1 oktober opening Bockbierseizoen.

PINT

Niet alle brouwerijen zijn aangesloten bij de Nederlandse Brouwers, zoals kleine brouwerijen. Deze kleine brouwerijen gaan soms tegen de afspraak in en brengen het Bockbier eerder op de markt. Volgens PINT (Promotie Informatie Traditioneel Bier) is dit 'erg verwarrend voor de consument'. Ook voor de Nederlandse Brouwers is dit vervelend, veel grote brouwerijen werken naar deze datum toe en nu wordt die plotseling doorkruist. 

Uit gegevens van PINT blijkt wel dat bierdrinkers de voorkeur hebben eerder een bockbiertje te drinken. Reden genoeg voor PINT om alle bierdrinkers op te roepen en een bockbiertje te bestellen bij een slijterij, supermarkt of in een café op vrijdag 21 september. 

Lees ook

''Het is niet vreemd dat bierconsumenten bockbier willen drinken als de herfst begint. Maar de grote brouwers houden dit al jaren tegen. Wij roepen brouwers en horecaondernemers op om met de verkoop van het bockbier te beginnen op 21 september'', aldus PINT-voorman Jeroen Carol-visser. Ruim 70% van de bierdrinkers wilt deze datum vervroegen, mede door het weer worden de bierdrinkers geprikkeld: de herfst komt er echt aan!

De Jopenkerk in Haarlem geeft als enige horecagelegenheid direct aan dat het eerste vaatje op 21 september bij hen om 19:00 zal worden aangeslagen. Tot nu toe zijn er geen reacties van de grote brouwers. Ook is het nog niet bekend of zij gehoor gaan geven aan de oproep.

Bockbier

Herfstbok is een bockbier met een donkere, robijnrode kleur dat in de herfst verkocht wordt. Bockbier is van oorsprong Duits bier en is verkrijgbaar in de periode oktober tot en met februari waarbij de piek van het seizoen in oktober en november ligt.