Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Opnieuw museum voor Leffe in Dinant

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Opnieuw museum voor Leffe in Dinant

08 juni 2012 om 10:13

Het abdijbier Leffe heeft opnieuw een eigen museum. In de kapel van het voormalige klooster "Bethléem" in Dinant werd het Leffe-huis geopend. De gelegenheid om twee nieuwe bieren voor te stellen: Leffe Royale en Leffe Nectar. Het tweede is bestemd voor de Franse markt. 

Tot twee jaar geleden konden bierliefhebbers de geschiedenis en het ontstaan van het Leffe-bier ontdekken in een museum tegenover de Leffe-abdij in Dinant. Het museum is nu gesitueerd in een voormalig klooster dat werd omgevormd tot wellnesshotel, met uitzicht op de Maas en de stad.

Lees ook

Brouwer AB InBev stelde ook twee nieuwigheden voor. Leffe Royale is een blond bier met een alcoholpercentage van 7,5 procent, waarvoor drie verschillende soorten hop gebruikt worden.

De tweede nieuwigheid, Leffe Nectar, een aperitiefbier met honingtoetsen, is alleen in Frankrijk beschikbaar. Het merk Leffe draait op de Franse markt een volume van een miljoen hectoliter, een verdubbeling in minder dan acht jaar tijd. In Frankrijk gebeurt 10 procent van de bierconsumpties als aperitief.

Cookie instellingen