Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oranje cafefiets voor beschonken bezoekers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oranje cafefiets voor beschonken bezoekers

18 mei 2006 om 17:41

Uitbater Wim Tijhuis van cafe Braakhekke in Bathmen heeft een creatieve oplossing bedacht voor klanten die bij hem voetbal komen kijken, maar die na een paar biertjes niet met de auto naar huis kunnen: een oranje cafefiets.

Oranjefiets

Lees ook

Speciaal voor het WK heeft hij de knaloranje omafietsen in huis gehaald, waarop de beschonken gasten naar huis kunnen. De meesten die Tijhuis' café in het centrum van Bathmen bezoeken om op een groot scherm de verrichtingen van het Nederlands elftal te bekijken, komen met de auto.

Veel autobezitters laten het tijdens de wedstrijd niet bij een of twee biertjes. 'Door de spanning van de wedstrijd komt het vaak voor dat mensen toch iets te veel drinken', zegt Tijhuis in de Telegraaf. Om de mensen niet naar huis te laten lopen, biedt de uitbater hen een oranje fiets aan. Als borg moeten de cafégasten hun autosleutels bij Tijhuis inleveren. Die krijgen ze pas weer terug als ze de fiets retourneren. Degenen die op de omafiets naar huis willen moeten er wel op tijd bij zijn, want er zijn slechts zes fietsen voorhanden.

Cookie instellingen