Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Oranjefans drinken minder

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Oranjefans drinken minder

26 juni 2006 om 07:57

Duitsland staat bekend om zijn flinke bierpullen, maar de Nederlandse fans op de Oranjecamping drinken tot nu toe minder pils dan twee jaar geleden bij het Europees kampioenschap in Portugal.

Oranjefans drinken minder

Na de eerste drie duels van Oranje op het wereldkampioenschap had een campinggast gemiddeld 7,3 liter gedronken, in Portugal was dat moyenne na drie groepsduels 10 liter.

In absolute liters is er in Duitsland in twee weken veel meer doorheen gejaagd: 28.000 liter. De camping had nu echter 3800 bezoekers, tegen 1500 in Portugal. Twee jaar geleden stond de teller in die fase van het toernooi op 15.000 liter. De pils is in Duitsland met vier vrachtwagens (capaciteit 6000-8000 liter) aangeleverd.

Organisator Jokko de Wit van de Oranjecamping denkt niet dat er in Duitsland gemiddeld minder gedronken wordt. "Ik vermoed dat de mensen nu veel meer eigen bier hebben meegenomen. Volgende keer gaan we het anders doen, dan bieden we ons bier goedkoper aan en willen we niet meer dat mensen het zelf meenemen." (Bron: Algemeen Dagblad)