Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ouderkerks Goud opnieuw gelanceerd | Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ouderkerks Goud opnieuw gelanceerd

03 september 2021 om 15:49

Ouderkerks Goud is terug! Na een korte pauze is het speciaalbier met het gouden randje sinds 1 september weer
verkrijgbaar. 

Ouderkerks Goud bier tappen
Ouderkerks Goud bieren
Ouderkerks Goud bierglas ingeschonken

Ouderkerks Goud is terug

Ouderkerks Goud bierpakket Goed nieuws voor bierliefhebbers. Ouderkerks Goud, het bier dat Ouderkerker Paul Schram in 2014 samen met zijn zoon Bart brouwde, is weer verkrijgbaar. Nadat de brouwer in 2017 terugkeerde naar z’n oude metier in de bankenwereld werd de productie stil gezet. Ouderkerker Ger Engelsman en brouw-enthousiasteling Remco de Vreese besloten om deze zomer nog het merk weer nieuw leven in te blazen.

Rijke gastronomische geschiedenis

Het idee leefde al langer bij de nieuwe eigenaren. Ger Engelsman: “Ouderkerk aan de Amstel, het dorp onder de rook van Amsterdam, heeft een rijke gastronomische geschiedenis. De mensen hier weten wat genieten is. Wij vinden dat daar een modern en lekker speciaalbier als Ouderkerks Goud bij hoort. We vonden het jammer dat het was verdwenen.” Nadat de mannen contact zochten met de oorspronkelijke brouwer was het snel geregeld. “Paul vond het meteen een mooi idee dat we met zijn concept willen doorgaan. Hij heeft ons vanaf het begin geholpen.”

Vier ambachtelijke speciaalbieren

Op dit moment worden de vier bieren gebrouwen waar Ouderkerks Goud ooit mee begon: De Weizen, de Session, de Pale Ale en de Brown Ale. De bieren van Ouderkerks Goud zijn vol van smaak, geur en kleur, maar hebben een gematigd alcoholpercentage. Daardoor zijn ze lekker doordrinkbaar.

Lees ook

Remco de Vreese vertelt: “Omdat we alleen graan, hop, gist en water gebruiken, gaat Ouderkerks Goud uitstekend samen met goed eten. Maar je kunt het natuurlijk ook op elk ander moment drinken.” De bierbrouwers bevestigen dat ze plannen hebben om in de toekomst nog meer bieren te gaan brouwen.

Ouderkerks Goud Weizen tappen

Geef het leven een gouden randje, met Ouderkerks Goud

Ouderkerks Goud is verkrijgbaar via de webshop ouderkerksgoud.nl en binnenkort bij verschillende winkels, restaurants en café’s in en om Ouderkerk aan de Amstel. Ger Engelsman licht toe: “Met Ouderkerks Goud geef je een gouden randje aan je middag op het terras of culinaire avondje uit. We willen daar zijn waar mensen van het leven genieten: de restaurants, de terrassen of een mooie BBQ thuis.”

Ouderkerks Goud steunt Justdiggit

De brouwers zijn zich bewust van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ze steunen de stichting Justdiggit. Remco de Vreese: “Water is natuurlijk een van de belangrijkste ingrediënten van bier. Opwarming van de aarde leidt tot veel waterschaarste. Door te zorgen voor meer groen, gaat Justdiggit verdroging van de aarde tegen. Het voelde voor ons logisch om hun te steunen.” Met ieder Ouderkerks Goud biertje dat je drinkt, vergroent Justdiggit twee vierkante meter aarde en wordt 40 liter water vastgehouden.

Cookie instellingen